Destinații mai puțin explorate – escapade în trend în 2018

Destinații mai puțin explorate – escapade în trend în 2018


0
20

Destinațiile de călătorie populare sunt invadate de turiști. Dacă ajungi în Amsterdam , Paris , Berlin , s-ar putea să fii foarte surprins nu de obiectivele turistice cât de cozi și prețuri. Astfel că mai mulți călători încep să ia în considerare destinații alternative.

Ținând cont de asta, mai mulți călători decât până acum vor alege destinații care sunt asemănătoare cu orașele principale, dar mai puțin aglomerate și mai puțin costisitoare.

În loc să urmeze traseul turistic către Barcelona sau Roma de exemplu, călătorii vor pune ca destinații următoare pe listă orașe cu resurse culturale impresionante precum Marrakech și Madeira.

Cu toate acestea, costurile de zbor către capitale și către alte orașe mai mari sunt în continuare scăzute, ceea ce face adesea ca majoritatea turiștilor să rămână acolo. Pentru a ajunge în locuri mai puțin cunoscute în zonă, turiștii pot închiria o mașină sau se pot deplasa folosind transportul public.

momondo.ro a pregătit o listă cu cinci destinații care pot deveni tot mai populare printre români în 2018. Pentru această analiză, specialiștii au avut în vedere datele despre căutările de zbor înregistrate între 2016 și 2018.

Destinatii in trend, 2018 Cost mediu de zbor (EU) Durata medie de sedere (zi)
Phuket, Thailanda 651 EUR 11 zile
Male, Maldive 592 EUR 10 zile
Marrakech, Maroc 150 EUR 6 zile
Madeira, Portugalia 215 EUR 7 zile
Istanbul, Turcia 117 EUR 6 zile

„Observăm an de an o creștere a interesului românilor de a descoperi sau de a-și continua experiența călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât și Asia și nu numai. Prezența tot mai multor oferte de călătorie și reduceri din partea companiilor aeriene de pe piață face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil și atât de familiar majorității. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creștere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susțină și să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opțiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze prețuri pentru destinații alternative direct pe hartă și să înțeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply