Dalboka, gustul bulgăresc de la malul Mării Negre

Dalboka, gustul bulgăresc de la malul Mării Negre


0

La 55 de kilometri de Vama Veche, pe malul bulgăresc al Mării Negre, stă ascunsă la umbra stâncilor Ferma de Scoici Dalboka. Aici, poți simți adevăratul gust al fructelor de mare, la prețuri avantajoase.

În ultimii ani, Dalboka a devenit loc de pelerinaj gastronomic pentru românii care vin în vacanță. Pentru 8 leva, poți lua o porție de 600 de grame de scoici condimentate pe care să le stropești cu o bere rece locală care costă doar 3 leva.

dalboka ferma de scoici dalboka ferma de scoici

În cazul în care nu ești fanul scoicilor preparate în mai multe feluri decât poți număra pe degetele mâinilor, guvidul sau zarganul prăjiți te așteaptă cuminți pe farfurie, spate în spate cu o lămâie care să îți mai taie din gustul dulce al cărnii lor.

Și, în cazul în care, nu te-ai săturat, pentru că numai una este ceafa de porc și mititeii cu care suntem obișnuiți, poți comanda și o porție de cartofi cu brânză de oaie. Cert este că pentru o masă pentru două persoane nu vei da mai mult de 30 de leva, adică undeva la 75 de lei.

dalboka ferma de scoici dalboka ferma de scoici dalboka ferma de scoici

Cum ajungi la Dalboka, Ferma de Scoioci

Ajungi la Dalboka, mergând pe E87, iar înainte de localitatea Kavarna, virezi la stânga și mai mergi câțiva kilometri până te afunzi pe un drum de țară până pe malul mării.

Plecarea se face de la Vama Veche din frontieră și mergi pe E87, iar după ce treci prin câteva localități bulgărești, preț de 55 de kilometri înainte de Kavarna faci stângă. Te iei după indicatoarele care îți arată că trebuie să ajungi spre Cap Caliacra. Dacă ai ajung în Balgarevo, e clar că ai ratat intrarea spre țărmul care te duce la Dalboka.

De preferat, odată ce ai ajuns acolo, lasă-ți mașina în partea superioară a parcării pentru că la cât trafic este riști să nu mai ieși cu mașina de jos.  

Dar atenție, că în weekend, aglomerația este atât de mare încât va trebui să aștepți câteva zeci de minute până să te bucuri de scoicile proaspete. 

Și dacă vrei să faci și o baie după ce ai mâncat un pic de scoici, tragi o fugă la Bolata, care este la doar câțiva kilometri de Dalboka. 

 

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply