Cum să-ți alegi parfumul pentru vacanță?

Cum să-ți alegi parfumul pentru vacanță?


0

Parfumul este compliment pentru ținută și un adevărat atuu în atitudine. Casele mari de modă se folosesc de versatilitatea climei atunci când lansează noi colecții de îmbrăcăminte.

Sunt urmate de cele mai multe ori și de linii speciale de parfumuri dedicate temei colecției noi de haine cât și anotimpului lansării acesteia. Așa cum vara, marii creatori de modă, recomandă materiale lejere și vaporoase iar iarna materiale călduroase, așa și parfumierii recomandă vara parfumuri lejere, în special ape de parfum, iar iarna parfumuri mai grele.

Cum să-ți alegi parfumul pentru vacanță

Din acest motiv ScentSee ține în mod special cont de climatul unde vei purta parfumul recomandat. Această întrebare se regăsește  și în chestionarul ScentSee și are rolul de a determina tăria parfumului și notele predominante din acesta.

Cum să-ți alegi parfumul pentru vacanță

Toamnă-Iarnă

Ca aroma să se facă simțită printre straturile de haine, parfumierii recomandă parfumuri bogate în arome tari și călduroase, cum ar fi patchouli sau moscul. Totodată și notele condimentate pot fi purtate cu lejeritate iarna, chiar adăugând o notă elegantă mirosului fresh de zăpadă proaspăt așternută.

Primavara-Vara

Cele mai potrivite arome sunt cele fresh, care lasă senzația de prospețime și verdeață. De menționat faptul că parfumul trebuie să scadă în intensitate pe măsura ce crește temperatura. Prin urmare, notele potrivite primavara și vara sunt cele de citrice, florale, mentă, busuioc, floare de portocal sau migdale.

Cum să-ți alegi parfumul pentru vacanță

Parfum pentru concediu

Munte

Este recomandat ca în concediile cu multe activități fizice  sau pur și simplu într-o zonă climatică mai rece să se folosească parfumuri sau ape de toaletă cu note citrice pentru lejeritate dar având la bază note pământii pentru a stabiliza mirosul pe piele.

Mare

Din cauza umidității din atmosferă, se recomandă ape de toaletă lejere ce nu îngreunează pielea și lasă o senzație răcoroasă. Se pot folosi o dată la 2-3 ore pentru împrospătare și să fie evitată amestecarea parfumului cu loțiunea anti-soare.

City-break

Pentru concediile sau excursiile urbane se pot folosi și ape de toaleta mai lejere și parfumuri mai tari atâta timp cât se ține cont de ora la care sunt purtate: se recomandă a fi folosite apele de toaletă dimineața până la prânz, urmând ca seara să se aplice apa de parfum. Este de preferat să se foloseasca apa de toaleta și parfumul din aceeași gamă pentru a nu risca amestecul de arome nepotrivite.

Pentru zonele cu un climat foarte călduros, unde temperatura poate trece de 40 de grade Celsius, atât parfumierii cât și cadrele medicale recomandă pudra de talc ușor parfumată pentru a evita iritațiile și reacțiile alergice.

Pentru a afla ce parfum se potrivește concediului tău, ScentSee iti pune la dispoziție un chestionar ce recomandă parfumul perfect destinației tale.

Material semnat de Raluca Lacrămioara Pântrjel, Fragrance Consultant ScentSee

Facebook Comments
0

Leave a Reply