Cum reacționează românii când se întâlnesc în călătorii cu alți români

Cum reacționează românii când se întâlnesc în călătorii cu alți români


0
20

Dacă v-ați întrebat vreodata cum reacționează românii când se întâlnesc în călătorii cu alți români, ei bine cei de la momondo au făcut un studiu pe treaba asta și a ieșit chiar ceva fain. Suntem curioși, voi din care categorie faceți parte? 

Pentru majoritatea celor care s-au aventurat dincolo de granițele țării, călătoriile și-au demonstrat puterea de a-i ajuta să reflecteze asupra propriilor origini. Un alt moment care îi face, în general, pe mai mulți români să își îndrepte atenția asupra acestui aspect este în pragul sărbătoririi Zilei Naționale. 

Echipa momondo.ro a fost curioasă față de primul impuls pe care românii îl au atunci când își aud limba vorbită în călătoriile în străinătate.

Fie că se întâmplă pe străzile marilor capitale europene, în orașe aparent mai puțin cunoscute sau în destinații exotice de pe alte continente, specialiștii momondo.ro dezvăluie cum reacționează românii atunci când se întâlnesc cu semenii lor într-un astfel de context.

Cum reacționează românii când se întâlnesc în călătorii cu alți români

Conform studiului momondo desfășurat la nivel global, românii sunt printre cei mai bucuroși călători atunci când trec pe lângă semenii lor în călătorii. Peste un sfert (26%) dintre români sunt încântați să își audă limba și intră cu ușurință în vorbă cu românii pe care îi întâlnesc atunci când călătoresc. Același grad de entuziasm îl au și spaniolii (27%), fiind, alături de români, cei mai comunicativi călători din Europa atunci când își intersectează drumurile cu oameni din propria țară.

„Pentru mai mulți români, călătoriile au devenit tot mai accesibile, fie pentru a studia, a lucra, a începe o nouă viață sau a petrece o vacanță. Cu fiecare călătorie, însă, avem oportunitatea de a observa mai atent celelalte culturi și, mai mult, propria noastră cultură și elemente specifice de care ne e dor. Aproape oriunde ar călători, românii întâlnesc alți români, ceea ce pe puțini pare să îi mai surprindă în prezent și, de fapt, pe tot mai mulți să îi bucure și să îi determine să se oprească din drum pentru a schimba câteva vorbe cu aceștia”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Cum reacționează românii când se întâlnesc în călătorii cu alți români

La polul opus, printre călătorii care îndrăznesc mai puțin să înceapă o conversație spontană în călătorii cu oameni de aceeași naționalitate sunt cei din culturile nordice: finlandezii (9%), suedezii (11%), norvegienii (13%).

Mult mai puțini sunt românii care preferă să îi evite pe semenii lor atunci când călătoresc (3%) sau să înceapă să vorbească mai încet sau într-o altă limbă (5%).

În schimb, 29% din românii mai puțin confortabili în a porni o discuție sunt deschiși la a avea o conversație cu alți turiști români doar dacă aceștia din urmă o inițiază. Totodată, o a treia reacție întâlnită des în rândul călătorilor români este, pur și simplu, de a le zâmbi celorlalți cu care împart aceeași limbă, fără a porni neapărat o discuție.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply