Cum găsești cazarea perfectă în Romania?

Cum găsești cazarea perfectă în Romania?


33
Atunci când vine vorba despre vacanțe, foarte mulți români aleg să plece în străînătate pentru a descoperi alte culturi, alte peisaje și alt mod de gândire.

Există și categoria românilor care își doresc o vacanță în România, o țară care are o bogăție turistică imensă ce merită să fie exploatată. Rezervasigur.ro a reușit să răspundă cu succes anumitor cerințe ale acestor turișți, dar și ale celor care dețîn unități de cazare și astăzi ne învață cum să găsim cea mai bună cazare în România.

Descoperirea destinației de vacanță

Este primul pas pe care trebuie să îl faci și are o importantă foarte mare. Din fericire, opțiunile sunt nelimitate. România este gazdă unor obiective naturale impresionante, dar și a unor obiective antropice foarte interesante. Munți, mare, delta, castele, mănăștiri, peșteri, case memoriale, cetăți, absolut toate își găsesc locul la noi în țară. De asemenea, dacă îți doreșți să descoperi tradiții seculare, satele românești sunt perfecte pentru asta.

Pentru a găși destinația perfectă trebuie să ții cont de:

Numărul de zile pe care urmează să le petreci în vacanță. Există destinații perfecte, dar care nu au ce oferi pentru mai mult de 2-3 zile;

Pasiunile pe care le ai. Îți plac sporturile de iarnă? Mergi la munte! Îți place să pescuieșți? Delta Dunării este pentru ține! Ești persoană religioasă? Mănăstirile în Moldova au extrem de multe lucruri de oferit.

Bugetul. Bugetul solicitat de unitățile de cazare poate să fie diferit în funcție de destinația pe care o alegi. Diferențele nu sunt foarte mari, însă există, așadar, trebuie să îl calculezi cu foarte mare atenție.

Alegerea unității de cazare

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte de care trebuie să ții cont. Un prim pas este descoperirea unui site care să aibă o diversitate mare de oferte și cât mai multe informații. Rezervasigur.ro este perfect, în condițiile în care este transparent și oferă absolut toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie înțeleaptă.

Camera pe care o alegi trebuie să respecte o serie de condiții:

Să se încadreze în bugetul pe care îl ai la îndemână. Este bine să mizezi pe servicii de o calitate cât mai bună, însă nu este indicat să îți cheltuieșți cea mai mare partea a bugetului pe cazare.

Să aibă review-uri bune din partea altor clienți. Este un detaliu extrem de important, motiv pentru care este bine să alegi site-urile care permit review-uri și care oferă păreri cât se poate de relevante. Citește cu atenție experiențele altora și notează-ți punctele forțe și punctele mai puțîn plăcute.

Să dispună de cât mai multe facilități. Fiecare unitate de cazare încearcă să ofere cât mai multe facilități pentru a-și atrage clienții. Ține cont de fiecare dotare și pune în balanță avantajele și dezavantajele pe care le ai.

Nu doar camera contează. Este adevărat că este important să fie curată, să beneficieze de servicii de închiriere camere de calitate și să fie administrată de oameni ok. Sunt foarte importante și alte detalii, însă:

Proximitatea față de principalele obiective turistice. Dacă mergi la mare, îți vei dori o cazare apropiată de plajă. Dacă mergi la munte, în schimb, vei dori să fii cât mai aproape de pârtie. Proximitatea este foarte importantă, în așa fel încât să nu pierzi mai mult de câteva minute de la cazare până la locul în care vrei să îți petreci ziua.

Proximitatea față de restaurante și magazine. Chiar dacă mergi în vacanță și focusul este pe distracție, cu siguranță trebuie să mănânci. De cele mai multe ori nu vei găti, ci vei caută un restaurant. Dacă alegi să gătești însă, trebuie să ai la îndemână ustensilele necesare și magazine. Există hoteluri cu restaurant propriu, care îți oferă inclusiv mic dejun, pensiuni care dispun de bucătărie și apartamente situate în mod inteligent, aproape de supermarketuri. Ține cont de aceste detalii.

Regulile interioare. Citește cu mare atenție regulile impuse de unitatea de cazare. Sunt extrem de importante, mai ales dacă ești fumător sau dacă doreșți să mergi în vacanță cu animalul de companie. Anumite hoteluri și pensiuni sunt foarte restrictive din acest punct de vedere.

Ce trebuie să faci după ce ai ales cazarea?

Rezervarea nu este suficientă. Este bine că imediat după rezervare să suni un reprezentant al pensiunii alese și să îl întrebi cât mai multe detalii. Cere informații legate de modul în care ajungi, legate de parcare ( în cazul în care ajungi cu mașină ) și evident, de regulile impuse. S-ar putea că anumite reguli să nu fie prezente online, ci să trebuiască să fie comunicate.

Deasemenea poți caută mai multe detalii și review-uri și pe site-urile de știri online.

Dacă ai cerințe speciale, nu îți fie teamă să le soliciți. Evident, nu trebuie să exagerezi, însă dacă ai alergii și vrei să fie spălate lenjeriile la o anumită temperatura, poți să faci cu încredere o astfel de solicitare.

Facebook Comments
33

Leave a Reply