Cum arată vacanța ideală de vară pentru români

Cum arată vacanța ideală de vară pentru români


0
20

Vacanța ideală de vară a românilor este pe litoral, acolo propunându-și să călătorească.

După valul de frig care a acoperit Europa până în luna mai, nu este de mirare că românii călători visează la o vacanță pe plajă, în bătaia puternicului soare mediteranean: 66% dintre români își plănuiesc vacanța pe litoral (comparativ cu 53% dintre călători la nivel internațional).

Hoteluri: micul dejun inclus și facilitățile cazării sunt prioritare

Studiul arată că 76% dintre români preferă să se cazeze la un hotel atunci când pleacă în vacanță și că micul dejun inclus în preț este cel mai important aspect atunci când aleg cazarea (pentru 65% dintre ei). Următorul factor pe lista românilor (în proporție de 62%) sunt facilitățile hotelului (piscina, spațiul spa, facilitățile pentru fitness, un restaurant de calitate etc.)

De asemenea, trei dintre primele cinci locații internaționale în care au fost cele mai multe căutări de hoteluri sunt destinații la plajă aflate pe rivierele italiană și franceză: orașele italiene Rimini și Montesilvano, împreună cu Nice.

În același timp, trei dintre cele mai căutate cinci destinații naționale sunt cunoscutele orașe românești de la malul Mării Negre: Constanța, Mamaia și Eforie Nord.

Zboruri: destinațiile din jumătatea sudică a continentului atrag atenția românilor vara aceasta

Studiul arată că atunci când vine vorba de căutările de zboruri, destinațiile care au cunoscut cea mai spectaculoasă creștere comparativ cu anul trecut sunt, cu certitudine, cele care se bucură de briza mării și de clima însorită din jumătatea sudică a Europei. Așadar, căutările pentru biletele de avion către Chania, al doilea oraș ca mărime din insula Creta, au crescut cu 234% față de anul trecut, fiind urmate de cele către Paphos (168%), Nice (142%) și fermecătorul Dubrovnik (137%).

Niciunul dintre prețurile medii către aceste destinații nu depășește 160€ pentru un zbor dus-întors, iar cele mai ieftine sunt cele către Paphos, costând 140€, și către Chania (148€).

Analizând cele mai căutate zboruri de către români pentru vacanța de vară din 2019, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Palma de Mallorca, Barcelona , Paphos și Split sunt patru dintre primele cinci cele mai căutate destinații în privința zborurilor, toate fiind cunoscute pentru atmosfera estivală, plajele superbe și peisajele îmbrăcate în palmieri.

Majoritatea banilor românilor atunci când sunt în vacanță se duc pe cumpărături

Conform studiului, 41% dintre români preferă să cheltuie bani pe obiecte precum hainele și suvenirurile atunci când pleacă în concediu, dar și pe mâncarea în restaurante și cafenele (40%). Interesul pentru activitățile culturale precum spectacolele de teatru și vizitele în muzee ocupă a treia poziție între prioritățile românilor.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply