Croatia Airlines și Ryanair în Belgia intră în grevă

Croatia Airlines și Ryanair în Belgia intră în grevă


0

Românii care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația pe calea aerului trebuie să țină cont că Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines (HSPP) și Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croația Airlines (OCRA) au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croația Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croația Airlines, să solicite informații privind zborurile respective la agențiile Companiei Croația Airlines si să îsi organizeze corespunzător călătoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact si Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție si telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +3859841341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătoreste în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ si ‘Google Play’), care oferă informații si sfaturi de călătorie.

Ryanair intră în grevă

Ministerul Afacerilor Externe mai informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 10 august 2018, va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 si +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact si Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție si telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://bruxelles.mae.ro,www.mae.ro si reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătoreste în siguranță’ (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații si sfaturi de călătorie.

Posibilă grevă și în Suedia

Tot în ziua de 10 august 2018 este posibilă declanșarea unei greve a piloților companiei Ryanair, rezidenți în Suedia, cu afectarea sau anularea unor zboruri. Informațiile sunt publicate de asociația piloților de linie din Suedia, precum și de aeroportul Skavsta. În eventualitatea afectării zborurilor, compania Ryanair va informa în mod individual și direct călătorii în cauză.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian, se recomandă persoanelor interesate să consulte:https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm și să citească, de asemenea, cu atenție, drepturile și condițiile înscrise în biletul de călătorie achiziționat și anunțate pe website-ul www.ryanair.com.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm : +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro, www.mae.ro, și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply