Corali Holidays introduce o serie de circuite turistice cu iz autohton

Corali Holidays introduce o serie de circuite turistice cu iz autohton


45

 

Corali Holidays, unul dintre principalii touroperatori specializaţi pe transport cu autocarul din România, va introduce o serie de circuite turistice dedicate ţării noastre.

 „Am constatat că românii încep să redescopere România într-un mod activ. Turiştii au recăpătat încrederea în România ca destinaţie de vacanţe, de sejururi, însă, în ultima vreme, creşte şi apetitul pentru circuitele culturale. Este normal să fie aşa, mai ales dacă ne gândim că străinii vin la noi în primul rând pentru turismul cultural”, subliniază Dumitru Luca, director general Corali Holidays.

Primul program din seria de circuite lansate de Corali Holidays se numeşte “Incursiune culturală în Transilvania” şi va avea loc în perioada 4-8 octombrie. Traseul va include Cisnădie, Răşinari, Hunedoara, Deva, Ţebea, Oradea, Cluj Napoca, Turda, Alba Iulia şi Sibiu.

Obiectivele turistice vizitate

Printre obiectivele turistice vizitate se vor număra mănăstirea Cozia, biserica fortificată din Cisnădie, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Devei, cimitirul eroilor şi Gorunul lui Horea din Ţebea, centrul istoric al Oradei, aqua park-ul Nymphaea din Oradea, Catedrala Sf. Mihail din Cluj-Napoca, salina Turda, cetatea Alba Carolina din Alba Iulia şi centrul istoric al Sibiului.

Pentru acest circuit, tariful este de 690 de lei locul în cameră dublă şi include 4 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 şi 4 stele, transport cu autocarul sau minibusul în funcţie de numărul de participanţi precum şi ghid – însoţitor de grup.

„Este un traseu inedit, ‘altfel’. Îmbină obiective turistice consacrate cu altele mai puţin cunoscute şi care merită din plin atenţia. În urma cercetărilor de piaţă efectuate, am descoperit că românii sunt atraşi de circuitele culturale în Europa, ceea ce arată că şi circuitele operate în România pot fi de succes. Vom continua cu alte circuite tematice şi vom încerca să păstrăm aceeasi linie, a ineditului, adică de a evita stilul copy-paste, traseele bătătorite”, declară Dumitru Luca.

Destinații după vârstă

Dacă pentru extern, românii prefer, în timpul sezonului de vară, sejururile la mare, urmate de city break-uri şi de circuitele culturale, pentru intern a predominat mult timp opţiunea pentru sejururi (mare, munte, balneo, rural). Circuitele culturale sunt alese în general de persoane singure şi cupluri trecute de 50 de ani.

Din păcate, foarte puţine familii cu copii apelează la astfel de pachete turistice. Acestea preferă în general circuitele adhoc, cu automobilul propriu.

Corali Holidays a început să se specializeze şi pe incoming, deci pe aducerea de turişti străini. Majoritatea turiştilor străini provin din Israel. Aceştia sunt persoane care fie s-au născut în România, fie au părinţii originari din România. Israelienii îşi petrec frecvent vacanţele aici, aducându-şi atât descendenţii, cât şi prietenii.

Ei preferă circuitele care îmbină oraşele de baştină cu principalele zone turistice (Bucovina, Maramureş, Sibiu şi Bran) şi cu câteva zile de relaxare la aer proaspăt de munte (de regulă Poiana Braşov). Corali Holidays a mai avut turişti din Serbia, Grecia şi Ucraina, care caută în general marile oraşe, pentru shopping şi entertainment.

 

 

 

 

Facebook Comments
45

Leave a Reply