Turism echivalent a 2.400 de ani făcut de români în Germania

Turism echivalent a 2.400 de ani făcut de români în Germania


48

Românii au cheltuit pe excursiile în Germania peste 55 de milioane de euro, pe parcursul anului trecut. Asta în condiţiile în care Germania a înregistrat peste 880.000 de înnoptări ale românilor, cu un buget zilnic 64 de euro/zi. Ca să vă faceți o idee, înnoptările sunt echivalentul a peste 2.400 de ani petrecuți în Germania

„Cu toate acestea, când vine vorba de preferințele turiștilor, aceștia au început să se reorienteze spre orașele mici din Germania”, a declarat Cristian Sallai, reprezentant al Oficiului Național de turism al Germaniei

Numărul înnopătirlor românilor a înregistrat o creştere procentuală de 10,1% faţă de anul anterior, când s-au înregistrat 801.705 înnoptări. Având în vedere numărul de turişti cazaţi pe teritoriul german, România a avut una dintre cele mai mari creşteri faţă de ţările din regiune. Cu o cota de piaţă de 12%, Germania este pe locul al doilea că destinaţie din Europa, pentru turiştii români.

Bavaria, cea mai vizitată de români

Regiunea Bavariei (26,7%), Baden-Wruttemberg (19,4%) şi Hessen (14,7) se numără printre zonele preferate. Turiştii români preferă sejururile lungi, de peste 4 zile. Șapte din zece români plecați în Germania aleg să călătorească cu maşina, însă este în creştere numărul celor ce preferă avionul (19% din totalul turiştilor români în Germania) şi autocarul (10%).

turism în germania

Conform statisticilor, turiştii îşi planifică din timp vacanţele (57%) şi aleg în continuare să îşi rezerve vacanţele prin intermediul agenţiilor de turism (31% din total). În ceea ce priveşte scopul călătoriei, 44% dintre turiştii români îşi petrec vacanţă în Germania în timp ce 29% vin în interes de serviciu.

Majoritatea turiştilor care aleg Germania că destinaţie turistică fac parte din generaţia tânăra, cu vârste cuprinse între 15-34 de ani (49%). Numărul turiştilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din total celor care vizitează Germania.

Germania a depăşit 80 de milioane de înnoptări în anul 2016

„Germania a continuat trendul de creştere a turismului de incoming, în anul 2016, înregistrând un plus de 1,4% comparativ cu anul 2015 şi depăşind nivelul de 80 de milioare de înnoptări.

Europa rămâne cea mai puternică piaţă – sursă de turişti care aleg să îşi petreacă vacanţele pe teritoriul german, cu o cota de piaţă de 73,7% şi o creştere faţă de anul anterior de 1,9%”, a mai declarat Sallai. Este urmată de SUA (creştere de 2,5%) şi continentul asiatic care a înregistrat o uşoară scădere de 1,1%.

Turismul în Germania va crește cu până în 2%

După Spania (cu creștere de 10% în 2016), Germania este a două opţiune de călătorie în topul celor mai populare destinaţii turistice pentru europeni, cu 53,7 milioane de excursii organizate din Europa. 

Franţa rămâne pe locul al treilea, în ciuda scăderii cu 4% a călătoriilor organizate în ţară, iar următoarele în topul destinaţiilor preferate de turiştii europeni sunt Italia şi Austria. Cea mai mare parte a turismului european de incoming pentru Germania o reprezintă vacanţele, acoperind peste 55% din acest segment de piaţă.

turism în germania

Europenii preferă în continuare vacanţele mai lungi, de minim 4 nopţi (17,5 milioane de înnoptări şi o creştere de 5%). Cu toate acestea, numărul de înnoptări pe termen scurt, pentru city break-uri, a înregistrat o creştere mult mai dinamică, de 25%, ajungându-se la 12,1 milioane de înnoptări.

Aşadar, Germania este în continuare pe locul întâi în Europa că destinaţie de city-break. Europenii au cheltuit în 2016 în jur de 31.4 miliarde de euro în timpul şederii în Germania, la acest total fiind inclus transportul, cazarea, masă, cumpărăturile etc.

Facebook Comments
48

Leave a Reply