Comparație de prețuri pentru un city break între București, Atena, Roma și Paris

Comparație de prețuri pentru un city break între București, Atena, Roma și Paris


Pentru că începe sezonul escapadelor de câteva zile, în marile orașe ale Europei, încep și ofertele. De la bilete de avion cu 5-10 euro până la pachete cu cazare sub 100 de euro, tot e menit să-i atragă pe români.

Doritorii de plimbări prin orașele europene pot consulta gratuit site-ul numbeo.com, unde pot fi găsite informații exacte despre costul vieții, prețul unor produse de bază precum pâinea sau laptele, ori comparații de prețuri pentru cafea, suc, bere sau țigări. De asemenea, există informații privind prețul unui prânz la un restaurant, acestea fiind importante astfel încât să nu vă păcăliți.

Ziarul Libertatea a făcut o comparație între 10 produse și servicii căutate de turiști și a comparat Bucureștiul cu Atena, Roma și Paris, câteva dintre orașele preferate de către turiștii români pentru city break-uri.

S-au luat în comparație prețurile unui prânz la un restaurant, o sticlă de suc, un pachet de țigări, cât costă în medie berea, cafeaua, dar și pâinea și laptele. S-au pus față în față și prețurile biletelor pentru transportul public local, cât costă un kilometru cu taxiul, dar și o pereche de jeanși pentru amatorii de shopping.

Comparație între București, Atena, Roma și Paris în privința prețurilor la bere, cafea, suc, transport și haine

Bucureștiul este cel mai ieftin oraș dintre cele analizate, Capitala noastră nu este vreun mare centru turistic, spre deosebire de celelalte, vestite printre pasionații de călătorii.

Per total, prețurile din Atena sunt cu aproximativ un sfert peste cele din București, dacă stăm să calculăm la cursul de 4,59 de lei.  Pe de altă parte, prețurile sunt cu 50% mai mari în Roma sau Paris.

Transportul și băutura, cele mai scumpe

Cele mai mari diferențe se constată la capitolul transport, prețul unui bilet pentru transportul în comun fiind de câteva ori mai mare, același lucru întâmplându-se și în privința prețului pe kilometru la călătoriile cu taxiul. Important este de reținut e și că pornirea costă mult mai mult decât în București, respectiv 3,4 euro în Atena, 4 euro în Roma și 3,83 euro la Paris.

De asemenea, și băutura este mult mai scumpă, o bere la draft fiind fiind 5-6 euro în Roma sau Paris, de circa 4 ori mai scumpă ca la noi. De asemenea, un prânz pentru două persoane la un restaurant este în medie 50 de euro, dublu față de cei 26 de euro din București.

Facebook Comments

Leave a Reply