Comentariu Traian Bădulescu: Ce-și doresc românii pentru vara lui 2019

Comentariu Traian Bădulescu: Ce-și doresc românii pentru vara lui 2019


0

Consultantul în turism, Traian Bădulescu, a făcut un profil al turistului român legat de alegerile pe care acesta le va face în vara lui 2019 și destinațiile pe care le preferă. Mai jos redăm comentariul integral: 

Tipologia turistică românească se schimbă treptat. Din ce în ce mai mulți oameni renunță la spiritul conservator și doresc să experimenteze destinații noi pentru ele, noi stațiuni, eventual noi hoteluri în fiecare an.

Turismul intern a crescut mult datorită introducerii pe scară largă a tichetelor de vacanță. Din punctul meu de vedere, din acest motiv, sezonul vacanței de vară din 2019 pe partea turismului intern poate fi cel mai bun în ultimii 15-20 de ani. Tichetele de vacanță au stimulat foarte mult afluxul de turiști spre destinațiile din România, în special la malul mării, urmat de stațiunile balneare și stațiunile montane. Pentru sărbătorile clasice, desfășurate în perioada iulie-august, rata de ocupare este foarte mare, mulți români făcând rezervări în avans cu câteva luni înainte de plecare.

În ceea ce privește turismul străin, principalele destinații ale sezonului de vară sunt Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Cipru, iar în acest an Egiptul și Tunisia au devenit din nou la modă. Românii încep să ceară din nou destinații din Africa de Nord pentru că au devenit din nou în siguranță, situația politică sa calmat și tarifele sunt mai mici decât în ​​alte destinații tradiționale.

Pentru acest an, cei mai importanți operatori turistici din România organizează zboruri charter din mai multe orașe, cum ar fi București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Arad, Oradea, Suceava, Bacău, Baia Mare și Craiova.

Dacă majoritatea românilor doresc pachete de pe litoral în sezonul de vară, în țara noastră sau în alte destinații, există și alte categorii de turiști care doresc să descopere, să exploreze și să aleagă circuite, croaziere sau pauze de oraș. Tarifele hotelurilor în orașele mari sunt mai mici în sezonul de vară, deoarece sezonul estival, când prețurile sunt mari, este primăvara și toamna – perioade dedicate evenimentelor, congreselor, târgurilor etc.

Dacă ne referim la circuite, românii aleg, în funcție de bugetul pentru circuitele culturale din țările europene, cele mai solicitate fiind Grecia, Italia, Germania, Austria, Franța, Spania și Regatul Unit, circuite culturale din Orientul Apropiat și Africa de Nord – Israel, Iordania și Egipt pentru destinații îndepărtate și exotice – Orientul Îndepărtat, America de Sud, Statele Unite ale Americii.

Facebook Comments
0

Leave a Reply