City break la Nisipurile de Aur. O altă Marea Neagră unde se vorbește tot română

City break la Nisipurile de Aur. O altă Marea Neagră unde se vorbește tot română


0
20

Zilele trecute am ales să plec într-un city break la Nisipurile de Aur, doar pentru a vedea cum stau la capitolul extrasezon și vecinii noștri bulgarii. Și da, o duc mai bine decât noi, pentru că au investit și au știut să atragă investitori mai bine decât noi. 

OK. Nu toate sunt roz acolo, așa cum spun unii, dar sunt mult mai bine decât stațiunile de pe litoralul românesc. La Nisipurile de aur, oricând ai merge se vorbește română. Pe alocuri, poate chiar mai bine decât se vorbește pe terasele de pe litoralul nostru. 

Ne-am cazat la un all inclusive bulgăresc doar pentru a face o comparație cu celelalte astfel de cazări. Mai precis am fost cazați la Hotel Prestige Deluxe Aquapark. Se ve de că bulgarii muncesc să își schimbe imaginea pe care o au, dar este departe de a fi perfect. 

Hotelul este unul care merită atenția și banii, dacă știi ce pachet să îți alegi. Spre exemplu, unele dintre cele mai bune oferte pe care le-am găsit la noi pe piață sunt cele de la Iri Travel. așa că dacă vrei să nu îți mai bați capul să conduci, să găsești loc de parcare, și toate cele atunci ai și alternative.

Dar despre Hotel Prestige Deluxe Aquapark voi vorbi într-un articol viitor, cu bune și cu rele… subiectiv bineînțeles, mai ales că am făcut un interviu și cu directorul lor de vânzări, Emine Baldji. 

City break la Nisipurile de Aur

Recunosc, nu sunt multe de făcut în Nisipurile de Aur într-un city break, iar dacă stai la all inclusive, parcă nici nu îți mai vine să ieși din hotel. Cu toate acestea, sunt mai multe de făcut decât la noi pe litoral, în aproape oricare stațiune. 

city break la nisipurile de aur

Design bulgăresc cu iz nemțesc

Chiar și după 15 septembrie, stațiunea este plină de viață, ai resutaurante deschise până la miezul nopții, ai baruri și piscine care dau party-uri cu spumă, ai toto felul de distracții care te pot scoate din hotel dacă vrei neapărat. 

Fish Spa… cu „piranha”

city break la nisipurile de aur

Pentru 10 leva poți sta 20 de minute cu picioarele în apă plină de pești care curăță pielea

Noi am ales să mergem să facem un peeling cu peștișori, unde bineînțeles a venit un cuplu de români care după ce m-a confundat cu cel care făcea vânzările acolo, s-a minunat de cât de bine vorbesc română, și a încercat să mă convingă ca peștii din bazinele respective sunt piranha, că așa știu ei. Autosuficiența și cunoștințele precare ale românilor sunt unul dintre motivele pentru care avem o imagine ciudată în lume. Dar trecem mai departe. 

Dacă vrei să cumperi suveniruri bazarul de pe promenadă este exact locul pe care-l cauți, pentru că acesta este plin lucrușoare, de la binecunoscutele lor produse de cosmetică din trandafir până la brelocuri, magneți de frigider, îmbrăcăminte și încălțăminte de firmă.

Te poți plimba cu trenulețul prin stațiune pentru numai câteva leva, te poți da în roata gigantică pentru a vedea stațiunea și marea de deasupra, sau, la fel de bine, dacă vrei să pleci de acolo din stațiune, aștepți autobuzul și dai o fugă în Varna. varna care este sora geamănă a Constanței, dar un pic mai boemă cu influențe comunite pierdute printre clădirile de pe arterele principale.  

În supermarketurile din Nisipurile de Aur nu prea ai ce găsi, poate doar atmosfera de după anii 90 din România.  

city break la nisipurile de aur

Plajele sunt îngrijite, nisipul este afânat, iar dacă vrei să stai pe cearșeaf o poți face, în spatele rândurilor de șezlonguri

Oricum ar fi, Nisipurile de Aur rămâne o stațiune în care îți poți petrece câteva zile liniștit, mai ales că vei avea parte de plaje curate și cu nisip afânat, șezlonguri bereghet și o apă parcă ceva mai curată decât la noi. În plus, pentru cei care încă se mai cred viteji, aici nu discuți cu salvamarul, dacă și-a cerut să ieși din apă pentru că este arborat steagul roșu, ieși sau ești amendat. Alegerea e a ta. 

Per total, un city break la Nisipurile de Aur nu ar trebui să coste mai mult de 800 de lei pentru două persoane cazate 3 nopți, de vineri până duminică.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply