City break ieftin la Paris: nu există! Dar iată cum poți economisi

City break ieftin la Paris: nu există! Dar iată cum poți economisi


0

Dacă ești în căutarea unui city break ieftin în Paris trebuie să știi de la început că acesta nu există. Dar asta nu înseamnă că nu poți economisi destul de mult pentru a nu părea că ți-ai petrecut un weekend de pomină la Mamaia.

Spre deosebire de alte capitale, Parisul chiar nu este ieftin, și pe bună dreptate. Este un oraș fabulos care are multe de oferit. De aceea, este și atât de scump, dar fiecare clipă petrecută aici merită. 

Partea bună este că trebuie să fii faci puțină cercetare pentru toate lucrurile acestea. Așa vei ajunge să plătești mai ieftin biletele pentru intrare la muzeu, biletele de autocar, de transport public și chiar mâncarea.

Bilete de avion București Paris

Să luăm totul pas cu pas. În primul rând va trebui să cauți biletele de avion ideale. Adică ofertele. Iar cei de la Wizz Air chiar au avut o promiție în această perioadă, așa că le-am luat la cu 516 (110 euro) lei biletele dus- intors până pe aeroportul Beauvais.

City break ieftin la Paris… depinde

De aici apare partea cu chilipirurile la care trebuie să fiți atenți. Sunt multe site-uri care vă spun că puteți să aveți weekend la Paris cu numai 100 de euro pentru trei zile, dar în acestea nu sunt incluse multe costuri. Așa este și cazul unui city break ieftin la Paris…. care nu există.

Cum îmi place să ma informez destul de mult pentru călătoria în care plec, am descoperit am aflat cum să mai tai din cheltuieli.

Bilete autocar Beauvais Paris

De la Beauvais la Paris sunt 75 de kilometri, pe care îi poți face într-o oră și 15 minute cu autocarele care pleacă regulat de acolo. Acum, dacă îți cumperi bilete la aceste autocare de pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie a Franței, sau de pe site-ul oficial al aeroportului Beauvais le cumperi cu 14,5 euro. Le ai pe telefon și când urci în autocar îți este scanat codul. Dacă iei biletul direct de la casa, cum te-ai dat jos din avion, biletul costă 17 euro.

Opțiuni de costuri:

  • Bilete dus-întors: 14,5 euro pe rută (total 29 de euro) – dacă îl cumperi online
  • Bilet doar dus sau întors: 15,90 de euro pe rută (deci total 31,80 euro) – dacă îl cumperi online
  • Bilet de la casă: 17 euro pe rută (deci 34 de euro total)

City break ieftin la Paris nu există, poate „mai puțin scump”

Acum ai ajuns în Paris. Autocarul te lasă la Porte Maillot. Este o zonă destul de centrală, la mai puțin de un km de Arcul de Triumf.

Cum ai ajuns acolo caută să cumperi biletre pentru transportul în comun. RATP-ul are bilete comune pentru tramvai, metrou, autobuze. Si toate circulă ca ceasul elvețian. Vin la minut. In fiecare stație este afișaj electronic și poți vedea când îți vine autobuzul.

Cea mai ieftină opțiune de bilete este de la vendomatele lor și le poți lua câte 10 odată. De fapt asta este chiar cea mai ieftină opțiune de transport în Paris.

city break in paris bilete de avion paris bucuresti paris cazare in paris atractii turistice in paris minivacanta in paris

Metroul in Paris vine o dată la 3-4 minute

Transport în comun în Paris

Dacă iei bilet individual, adică unul singur, acesta costă 1,90 de euro. Dacă iei acea opțiune de 10 bilete te costă doar 14,90 de euro.

Dar RATP mai are un lucru foarte fain la transportul lui în comun: Îți dă ocazia sa folosești pe mai multe autobuze același bilet. Dar în decursul a maxim o oră și jumătate.

city break in paris bilete de avion paris bucuresti paris cazare in paris atractii turistice in paris minivacanta in paris

Așa arată biletele de transport in comun. După cum vedeți pe acesta l-am „capsat” de doua ori: pe 24 și pe 63

Iată un caz concret: Ne-am urcat în autobuzul 73 la 11.30. Ne-am dat jos pentru că trebuia să schimbăm cu autobuzul 24 la 12.25. Am folosit același bilet. Adică de la prima taxare și până la ultima nu trebuie să treacă mai mult de o oră și jumătate. Iar în tot acest timp poți schimba câte autobuze vrei.

city break in paris bilete de avion paris bucuresti paris cazare in paris atractii turistice in paris minivacanta in paris

Peronul stației de metrou Louvre-Rivoli

Mai mult, această opțiune se extinde la toate transporturile, dar nu le poți folosi decât pe același tip de transport.  Adică:

  • Metrou/metrou – timp de două ore de la prima validare
  • Metrou/ RER (transport public rapid) și RER/RER – timp de două ore între prima și ultima valisare
  • Autobuz/ autobuz – rimp de 90 de minute între prima și ultima validare
  • Autobuz / tramvai și tramvai / tramvai – 90 de minute între prima și ultima validare

Cazare în Paris

În momentul de față, cea mai ieftină opțiune mi s-a părut rețeaua de hoteluri Ibis Budget. Noi am prins ofertă la 45 de euro pe cameră, iar pentru 4 nopți am dat 180 de euro. Este mai în marginea Parisului, dar merită. Suntem cazați la Ibis Budget Porte de Bercy. Camere nu au luxul de pe planetă, dar sunt utilate cu tot ce ai nevoie.

Dacă mergi în zonele în care sunt obiectivele turistice arhi-cunoscute, cu mai puțin de 80-100 de euro nu găsești cazare. Dacă nu ești pe buget limitat atunci te poți caza liniștit oriunde îți dorește suflețelul. Noi pentru acest city break am alocat 1000 de euro pentru două persoane, iar până acum a meritat.Booking.com

Mâncare în Paris

Liniștit pe o masă în zona centrală lași undeva la 50 de euro pentru un fel de mâncare, dar dacă alegi braseriile locale, acelea cochete de cartier pe care le găsești aproape oriunde, această sumă scade considerabil, până la un 25-30 de euro. În plus, dacă ești mai în marginea Parisului atunci ai ocazia să mergi la supermarket pentru cumpărături.

city break in paris bilete de avion paris bucuresti paris cazare in paris atractii turistice in paris minivacanta in paris

Ponturi pentru atracții turistice în Paris

Sfatul meu aici este să căutați în parte fiecare site-al obiectivului turistic și să achiziționați biletele de acolo. Spre exemplu, pentru Luvru le-am cumpărat direct de pe site-ul lor și am plătit câte 17 euro de persoană.

Bilete Turnul Eiffel Paris

În schimb, pentru vizita la Turnul Eiffel, am intat pe site-ul lor și am luat biletele cu 16 euro. Aici ai mai multe opțiuni. Poți urca în turn pe scări, și este 10 euro sau poți lua varianta cu liftul până la etajul doi al Turnului Eiffel și plătești 16 euro de persoană. Cert este că trebuie să fii un bun sportiv sa urci pe picioare.

O plimbare pe Sena cu vaporașul poate costa de la 7 euro pentru o oră până la 25 de euro, depinde doar ce opțiuni vreți să adăugați. Acum, nu știu dacă vreți să beți șampanie pe vapor și să dați 12 euro, aceasta fiind una dintre opțiuni.

Sunt multe site-uri specializate în vânzarea de bilete pentru atracțiile turistice din Paris, care se laudă cu discounturi și vă vor face cu ochiul acestea. Noi am fost tentați să cumpărăm biletele pentru turn la 25 de euro pentru că ni se părea ieftin.

Și ca sfat final, folosiți cardul pentru plăți. Dacă nu aveți card în euro din România, faceți-vă un card Revolut. Nu îmi place să-i fac publicitate gratuită, dar este extrem de util în călătorii, dar asta vă voi povesti poate într-o postare separată. Vom reveni cu impresii din Paris!

   

 

 

Facebook Comments
0

2 Comments

Leave a Reply