CFR Călători face special un vagon pentru biciclete și schiuri

CFR Călători face special un vagon pentru biciclete și schiuri


42

CFR Călători a pus în circulaţie un vagon pentru bicilete, mai exact acesta va fi special dedicat transportului de biciclete şi/sau schiuri, respectiv Vagonul Bistro-Bicicleta-Schi, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit informațiilor provenite de la CFR, este vorba despre un proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători şi cu un spaţiu bar-bistro.

„Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităţilor de biciclişti de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcţie de felul în care va fi primit acest proiect pilot şi de numărul solicitărilor din perioada următoare, luam în calcul extinderea lui”, a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători.

vagon pentru biciclete

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în acelaşi timp şi echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro cu cel 5 zile înainte de efectuarea călătoriei.

Prețul unui bilet la un vagon pentru biciclete

„Pe parcursul anului, managementul CFR Călători a avut o serie de întâlniri cu mai multe grupuri şi organizaţii de biciclişti, cu scopul de a identifica soluţii potrivite pentru transportul bicicletelor cu trenul, dar şi pentru stabilirea unui circuit de soluţionare a cererilor tot mai numeroase pentru grupurile organizate, formate din cel puţin 15 biciclişti. În 2016 CFR, Călători a vândut un număr de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. Oferta tarifară este flexibilă şi va fi calculată pe fiecare solicitare în parte”, menţionează sursa citată.

De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă şi un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucureşti – Braşov va costa 60 lei, iar pentru Bucureşti – Constanţa – 120 lei.

În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete/vagon.

Cu toate acestea CFR Călători nu poate face nimic, în continuare pentru a remedia pierderea de timp pe care o înregistrează pe fiecare rută, în timpul iernii. 

Facebook Comments
42

Leave a Reply