Centrul balnear din Borsec va reintra în folosință din 2018

Centrul balnear din Borsec va reintra în folosință din 2018


0

Lucrările la Centrul balnear din staţiunea Borsec sunt destul de avansate, dar investiţia, care are rolul de a relansa turismul în zonă, nu va fi finalizată în acest an, aşa cum se estima, ci doar anul viitor, potrivit primarului stațiunii Borsec, Mik Jozsef, citat de Agerpres. 

Potrivit lui,  lucrările sunt realizate în proporţie de 75-80 la sută, dar intervin probleme legate de realizarea construcţiei, la care se adaugă şi faptul că iarna nu se va putea lucra decât în mică măsură.

Patru dintre cele nouă corpuri de clădire vor fi finalizate complet în două săptămâni, iar la amenajarea exterioară se va lucra în acest an atât cât vremea va permite.

„Intervin tot felul de probleme şi cu constructorul merge foarte încet, vine perioada de iarnă, nu ştiu dacă putem să ne racordăm la energie electrică, să dăm drumul la încălzire, totul se va decide în luna noiembrie. (…) Din păcate, întâmpinăm toate greutăţile care se pot întâmpina la o construcţie”, a declarat primarul Mik Jozsef.

Acesta a mai spus că Primăria trebuie să ramburseze anual 1,8 milioane de lei pentru creditul contractat în vederea finanţării investiţiei, “ceea ce este foarte mult”, şi a menţionat că a solicitat sprijin de la autorităţile centrale, dar nu a primit, deocamdată, niciun răspuns.

Cu toate acestea, primarul speră că centrul va fi dat în folosinţă, dar nu a putut să precizeze când se va întâmpla acest lucru. Darea în folosinţă a centrului balnear înseamnă relansarea completă a turismului în Borsec.

Turismul balnear înseamnă pentru Borsec viitorul. Şi, automat, dacă intră în funcţiune (nr: centrul balnear) se creează locuri de muncă, ne putem aştepta la creşterea capacităţilor de cazare, a serviciilor turistice, automat ar fi o relansare completă a turismului în Borsec. Deci, totul depinde de acest centru”, a conchis primarul Mik Jozsef.

Construcţia centrului balnear din Borsec a început în 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale de la acea vreme, care a alocat 13,5 milioane de lei, investiţia fiind susţinută şi cu bani din bugetul local şi cel judeţean.

În perioada respectivă, după aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, iar autorităţile locale şi judeţene au căutat permanent soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat.

Ce va cuprinde centrul balnear de la Borsec

Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, are o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara şi 700 în timpul iernii.

Acesta va oferi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă şi rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună sau saună cu aburi.

La începutul acestui an, localitatea Borsec şi-a redobândit statutul de staţiune de interes naţional, pe care l-a pierdut în anul 2001, când s-a închis baza de tratament din oraş. Tot atunci şi-a pierdut şi statutul de staţiune balneoclimaterică, pe care autorităţile locale doresc să-l redobândească după finalizarea centrului balnear.

Facebook Comments
0

Leave a Reply