Cele mai frumoase castele din România

Cele mai frumoase castele din România


0

Țara noastră are aproape 100 de castele care au prins crâmpeie din istorie și au rezistat de-a lungul timpului, ala că oamenii de la momondo.ro au alcătuit un top cu cele mai frumoase castele din România.

Pe multe dintre aceste castele sigur le-ați vizitat sau dacă nu, măcar ați auzit despre ele. Unele dintre acestea chiar au intrat și în topurile celor mai frumoase castele din lume.

Altele ascuns istorii sângeroase și lupte despre care ați învățat din cărțile de istorie. Iar despre unele știți că au fost ispirație pentru cele mai crude sau romantice persoanje din mitologie. Cu toate acestea, iată mai jos, cele mai frumoase castele din România.

Cele mai frumoase castele din România: Castelul Peleș

Cele mai frumoase castele din România  blestemul și binecuvântarea României

Castelul Peleș este obiectivul care nu trebuie ratat atunci când ajungi pe Valea Prahovei. Esxte ca și cum ai merge la Paris și nu vrei să vezi Luvru sau Turnul Eiffel.

Castelul Peleș vorbește, rpin înfățișarea lui despre regalitatea și burghezia de altă dată, despre vremurile mult mai simple dar și mai fastuoase în același timp. Detaliile cu care au fost îmbrăcate Sălile de Arme, Sala de Muzică, Sala Maură și obiectele de o neestimată valoare reușesc să subjuge chiar și cel mai nematerialist spirit.

Carol I, primul rege al României, a refuzat să atingă bugetele statului întru ridicarea edificiului, preferând să vândă o moșie germană pentru a obține fondurile necesare, spun cei de la momondo.ro.

Castelul Bran

Cele mai frumoase castele din România  castelul bran dracula castelul bran vlad țepeș castelul bran bram stocker

Acest castel-cetate aflat la 30 de km de Brașov a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani de către sașii din Scaunul Brașovului, cu mâinile și resursele proprii. Dacă te vei întreba de ce Dumnezeului ar ridica cineva un castel într-o stâncă, înseamnă că simțul strategic de luptă te-a ocolit cu desăvârșire. 

Acest castel mic și romantic ți se va înfățișa învăluit în farmec și istorie și greu te vei abține să nu-ți închipui cum treceau cândva strămoșii de altădată, prin toate tunelurile, scările și ușile nu prea înalte, cu rochiile foșnind la contactul cu podeaua sau torțele luminând calea.

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Cele mai frumoase castele din România

Această construcție medievală, actualul rod al muncii de secole, își deschide poarta de lemn în sunetele unui scârțâit înfiorător. Aa… poate nu am menționat că ocupă un falnic loc 2 în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume, iar asta trebuie că spune multe. Ridicat de Iancu de Hunedoara, într-o stâncă, la malul unui pârâu, vizita castelului o să te transpună fără ca măcar să-și bată capul, într-o poveste înțesată de prințese, călugări și cavaleri medievali.

Castelul Sturdza din Miclăușeni, județul Iași

 

Castelul a fost construit de familia Sturdza, una dintre familiile românești bogate, cu descendențe seculare nobile și una dintre puținele care își permiteau să îmbrace modele occidentale la începutul secolului 20.

Te vei plimba dintr-o încăpere în alta închipuindu-ți seratele culturale ce s-au petrecut aici, în compania personalităților de rangul lui Eminescu sau al lui M. Kogalniceanu și o să te apuce un instinct de a-ți acoperi fața cu un evantai cu pene, dând drumul la franceza din cotloanele minții.

Castelul Bethlen Haller, Cetatea de Baltă, Alba

Cele mai frumoase castele din România

Viața castelului a fost ceva mai zbuciumată decât șampania dintr-o sticlă agitată, iar construcția i-a fost începută în secolul 16. A aparținut mai multor familii nobile, a fost donat, a fost pierdut la cărți (nu ne închipuim ofensa pe care trebuie să o fi simțit), renovat, transformat în unitate de șampanizare pe vremea comunistă, renovat din nou, iar astăzi, în sfârșit, putem spune că duce niște vremuri bune, dulci. Adăpostește în septembrie Festivalul Național „Strugurele de aur” și, deși nu este deschis publicului, poți cere participarea la o degustare în grup dacă te strângi cu câțiva prieteni cu care te unește pasiunea pentru vin. Și castele, desigur… și castele.

Facebook Comments
0

Leave a Reply