Cele mai diversificate oferte pentru vacanța de Paște

Cele mai diversificate oferte pentru vacanța de Paște


0

Cei care vor să petreacă vacanța de Paște în stil tradițional, să participe la slujba de Înviere și să se bucure de mese cu preparate specifice, aleg să rămână în țară, iar Valea Prahovei, Bucovina, Maramureș, Brașov și Mărginimea Sibiului sunt destinațiile alese cu precădere.

De câțiva ani, și stațiunile balneare, precum Băile Felix, sunt căutate de turiști, precum și stațiunile de la Marea Neagră, unde unele hoteluri vor fi deschise de Paște, deși, oficial, sezonul estival începe la 1 mai. Delta Dunării devine și ea o destinație pentru care turiștii românii manifestă interes în această perioadă și, în consecință, unitățile de cazare de aici au pregătit pachete de Paște.

În ceea ce privește tarifele, acestea variază în funcție de durata sejurului, facilitățile și condițiile oferite de unitatea de cazare. De pildă, la Băile Felix, un pachet de trei nopți la un hotel de patru stele, cu demipensiune, care include și masa festivă de Paște, costă aproape 1.000 de lei pentru două persoane.

Cei care aleg Delta Dunării pentru a celebra Învierea Domnului trebuie să plătească aproape 800 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare la un hotel de 4 stele, sumă care acoperă și toate mesele plus masa festivă de Paște. Un circuit de Paște în Mărginimea Sibiului, care include excursii în Sibiu, Sibiel, Cisnădioara, Rășinari și Muzeul Astra costă puțin peste 1.000 de lei de persoană, sumă din care turiștii au asigurate transportul, 4 nopți de cazare la pensiune, mic dejun, cină festivă cu preparate tradiționale, spectacole live și însoțitor de grup.

Pe Valea Prahovei, una dintre cele mai solicitate destinații interne, o mini-vacanță de trei nopți la un hotel de trei stele cu demipensiune costă 2.200 de lei camera. Turiștii sunt întâmpinați cu o gustare tradițională în Noaptea Învierii și sunt invitați la un prânz cu preparate specifice sărbătorilor în prima ziua de Paște.

Pe de altă parte, numărul mai mare de zile libere de Paște reprezintă un motiv solid pentru tot mai mulți turiști să opteze pentru o vacanță în străinătate. Una dintre cele mai solicitate destinații în această perioadă este Israel, unde un pachet care include cinci nopți de cazare cu demipensiune, bilete de avion, transferuri și ghid costă aproape 600 de euro.

Țara Sfântă este un loc cu o mare încărcătură spirituală, în care orice turist trebuie să ajungă măcar o dată în viață, iar sărbătorile pascale reprezintă o perioadă foarte bună pentru a face acest pelerinaj. Noi le propunem turiștilor o incursiune în Ierusalim, Bethleem, Tel Aviv, Nazareth și ne propunem chiar să lansăm o inițiativă prin care să-i încurajăm pe români să descopere această destinație”, a adăugat reprezentantul touroperatorului.

Și Bulgaria este o destinație căutată de Paște, mai ales de cei pentru care contează foarte mult dimensiunea religioasă, întrucât bulgarii sunt ortodocși la fel ca românii. La Balchik, o noapte de cazare cu mic dejun costă 17 euro de persoană la un hotel de 4 stele, în vreme ce în Albena și Nisipurile de Aur costă 36 de euro.

Totodată, cererea pentru city-break-uri în străinătate este mare, românii alegând orașe precum Roma , Milano, Praga sau Viena . De asemenea, circuitele în regiuni calde precum Costa del Sol, Toscana, Sicilia și Napoli aduc turiști în agenții.

Românii sunt interesați și de sejururi în destinații exotice, Dubai , Republica Dominicană și Mexic fiind solicitate pentru Paște, cu atât mai mult cu cât luna aprilie este una dintre perioadele recomandate pentru o vacanță în aceste zone datorită vremii perfecte pentru plajă și a precipitațiilor reduse cantitativ. Un pachet pentru două persoane în Mexic costă aproape 2.000 de euro, sumă din care turiștii au asigurate biletele de avion și 7 nopți de cazare la un hotel de cinci stele în regim all inclusive. 

Facebook Comments
0

Leave a Reply