Cele mai bune restaurante din Thassos

Cele mai bune restaurante din Thassos


0

Insula de Smarald a devenit una dintre cele mai vizitate destinații din Grecia de către români, așa că astăzi vă recomandăm cele mai bune restaurante din Thassos. Nu sunt nici scumpe, iar mâncarea este de o calitate excepțională.

La cel mai bun restaurant din Thassos, mâncarea are cea mai bună justificare: este făcută de soția patronului. Tavernaki este o afacere de familie, în care soțul servește, iar doamna este cea care gătește.

cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos

Kostas este tot timpul cu zâmbetul pe buze și foarte atent la nevoile clienților. Dacă vreți să mâncați adevăratele mâncăruri grecești, acesta este locul în care trebuie să ajungeți. Calamar, coaste de miel, stufat de vită, până și bine-cunoscutul gyros, în mâinile bucătăresei de la Tavernaki prinde un cu totul alt gust.

Prețurile sunt extrem de bune, astfel că pentru o porție de doi calamari nu veți plăti mai mult de 9-10 euro, iar pentru coaste de miel, ceți da 11-12 euro. Gyrosul servit la farfurie este 6 euro, dar își face toți banii. Dacă vi se recomandă pâinea cu șofran, nu o refuzați!

cele mai bune restaurante din thassos cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos

Tavernaki este ascuns pe străzile din plan secund ale orașului port, Thassos City. Aflat pe o străduță îngustă, pitorescul acestui mic local stă în faptul că îți oferă o stare de confort pe care nu am întâlnit-o în alt loc de pe insulă.

Karnagio Beach Cafe Bar– anul trecut acesta era cel mai apreciat local din Limenas (Thassos City), dar a fost detronat de Tavernaki. Aflat undeva lângă primăria insulei, Karnagio îți oferă o priveliște asupra mării care te va face să te îndrăgostește de locație.

Dimineție îți pot începe altfel aici, dacă lași soarele să îți mângâie față semi-adormită în timp ce valurile se joacă la câțiva metri de picioarele tale. Pare a fi un preambul pentru o zi la plajă, poate chiar la umbra unul măslin sau sau smochin.

Genul acesta de bar este ideal pentru a savura în liniște un cocktail în timp ce te bucuri de apusul soarelui pe o mică plajă cu pietricele de marmură. Prețurile aici sunt puțin peste medie, dar nimeni nu se mai uită la bani cînd ajunge acolo.

Cele mai bune restaurante din Thassos City: Mylos

Restaurantul Mylos este cel de-al treilea loc în care merită să te bucuri de tradiționalul grecesc. Aici mâncărurile din fructe de mare sunt la ele acasă. Peștele este specialitatea casei și nici nu trebuie să alergați prea mult pentru a ajunge aici pentru că localul se află chiar în mijlocul orașului. Dar nu numai asta este bun acolo.

Dacă ajungeți la Mylos nu trebuie să ratați sub nici o formă deserturile. În plus, porțiile de mâncare sunt făcute pentru a sătura orice mâncău care vrea să se ridice cu greu de la masă.

Taverna Stelios din Theologos nu este cea mai apreciată de pe insulă, nu este nici măcar în top 10, dar va trebui să ajungeți acolo numai pentru a vă bucura de de o porție de carne de ied. Cea mai mică porție are jumătate de kilogram și dacă reușiți să o terminați o dăm noi pe a doua. Locul nu este nici chiar atât de curat precum un restaurant, dar oamenii de acolo știu să te facă să te simți bine.

cele mai bune restaurante din thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos

Pe lângă ied, dacă ajungeți aici, va trebui să încercați neapărat bougiordi (pronunție „bughiordi”). Este o specialitate a locului și cea mai bună pe care am mâncat-o în Grecia. Este brânză de capră la cuptor pusă pe pat de legume. Simplu, nu? NU, gustul e divin în combinație cu condimentele mediteraneene.

cele mai bune restaurante din thassos

P.S. Ne puteți acuza că suntem subiectivi, dar nouă acestea ne-au plăcut! 😀

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply