Cel mai scurt drum spre Thassos. Ce costuri implică vacanța ta

Cel mai scurt drum spre Thassos. Ce costuri implică vacanța ta


0
20

Traseul pe drumul european E85 este cel mai scurt drum spre Thassos, având doar 365 de kilometri Ruse – Makaza, la care se mai adaugă, București – Ruse, alți 65 de kilometri, si Makaza- Keramoti, încă 120 km Deci drumul va fi în cel mai bun caz de 8-9 ore dacă totul merge ca pe roate.

Acestea sunt localitățile prin care veți trece: Ruse – Biala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora –  Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali-  Makaza – Komotini – Keramoti. Drumul prin Bulgaria nu ar trebui să fie mai lung de 5 ore, dacă respectați cu strictețe regulile de circulație.

Există totuși un dezavantaj, drumul s-ar putea să se prelungească, din punct de vedere al timpului pentru că de obicei la vama Makaza este aglomerație foarte mare. În plus, este bine, ca dacă mergeți cu mașina personală să aveți doi șoferi, altfel va fi presiune foarte mare pentru unul singur.

cel mai scurt drum spre thassos, Incendii Thassos, cazare Thassos extrasezon, cazari thassos, vacanta thasos, insula thassos, drumul Romania thassos

COSTURI pentru cel mai scurt drum spre Thassos

Pentru cei 1.100 – 1200 de km dus întors, veți cheltui pe benzină între 550 și 750 de lei, numai pe carburant (în funcție de cât consumă mașina la 100 km, noi am estimat pentru consum de 6-8 l/100km). Iar dacă totul se împarte la patru persoane ieșiți și mai ieftin. La acestea se adaugă și costurile de mai jos.

Taxa de pod Giurgiu – Ruse

13 lei – autoturism

Vigneta bulgărească

8 euro/ săptămână  

15 euro/lună

Tip: De preferat, dacă mergeți în Grecia, pentru că veți avea cel puțin o oprire, ar fi să aveți și câteva zeci de leva la voi, pentru orice eventualitate. Vor fi două zile din concediu, pe care le veți petrece pe drum, iar majoritatea drumului va fi pe plaiuri bulgărești.

Polițiști bulgari sunt ceva mai îngăduitori dacă le spuneți că mergeți undeva în Bulgaria în vizită și nu în Grecia.  

De asemenea, este bine să aveți bancnote cât mai mici de euro și leva (5, 10, 20) sunt perfecte pentru a vă scoate din potențiale situații neplăcute.

Feribot catre Thassos

Keramoti – Limenas

3,5 euro/pers,

1,5 euro/ pers (copii 5-10 ani)

16 euro/ mașină (vehicul până la 4,25 metri)

Cursa durează între 35 și 45 de minute, iar plecarile sunt din jumătate în jumătate de oră. Mai există și varianta feribotului din Kavala în portul Prinos, dar acesta este ceva mai scump și drumul ceva mai lung, dar totul depinde de locul în care v-ati găsit cazarea.

Iar odată ce ați ajuns aici fiți siguri că veți avea parte de cea mai frumoasă vacanță în Thassos

În cazul în care vreți să mâncați și nu știți unde, iată cele mai bune restaurante din Thassos

Cât despre cazare în Thassos, prețurile de mai jos sunt la zi:Booking.com

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply