Ce reușesc românii să uite de prin hoteluri dar și fură de acolo

Ce reușesc românii să uite de prin hoteluri dar și fură de acolo


0

Aproximativ 10% dintre turiștii cazați în pensiunile și hotelurile românești se întorc acasă fără diferite obiecte uitate în unitățile de cazare, este concluzia unui studiu realizat în luna septembrie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Printre obiectele uitate de turiști se numără hainele, obiectele de îngrijire personală, aparatură electronică, dar și jucării, bani, documente sau bijuterii.

Cel mai frecvent, unitățile de cazare se confruntă cu găsirea în cameră a unor obiecte personale precum haine (42% din cazurile în care turiștii pleacă acasă fără obiectele proprii), produse de îngrijire personală (34,6%), jucării (9,9%), aparatură electronică (8,6%) sau cărți  și bijuterii(3,7%). Lista obiectelor uitate de turiști include și: cadouri, documente și bani.

Per total, majoritatea respondenților (proprietari de hoteluri și pensiuni) au afirmat că li se întâmplă să găsească ceva după plecarea clientului în aproximativ 10% din cazuri.

Printre cele mai valoroase obiecte găsite se numără telefoanele, ceasurile, aparatele foto, bijuteriile de aur, dar și un portofel ce conținea aproximativ 4000 de euro.

Cu ce pleacă turiștii din camerele de hotel

Pe lângă obiectele uitate, managerii de hoteluri și pensiuni sunt, uneori, și martorii unor evenimente mai puțin plăcute cum ar fi și cazul turiștilor care au plecat cu obiecte din incinta unității de cazare.

Printre obiectele luate cel mai des din camere de către clienți, se numără următoarele: prosoape (45%), umerașe (17,5%), telecomenzi (15%), dar și obiecte decorative (5%). Lista obiectelor furate de către turiști include și: tacâmuri, perne, cheia de la camera, pahare, dar și becuri, uscător de par sau halat de baie.

Atitudinea hotelierilor față de turiștii care uită obiecte în camere

Cei mai mulți hotelieri declară că în cazul în care observă un obiect uitat în camera, anunță imediat turistul pentru a-și recupera obiectele (67,5% dintre cazuri), în timp ce doar 16,9% dintre aceștia trimit obiectele prin curier, cu plata la destinatar. 9,6% dintre unitățile de cazare așteaptă să fie contactate pentru recuperarea obiectelor.

Datorită voucherelor de vacanță, pentru 54,2% dintre cei chestionați gradul de ocupare al unității de cazare a fost mai ridicat față de anul trecut, pentru 21,7% a fost mai scăzut, iar pentru 20,5% dintre respondenți a fost la fel. În 48,2% dintre cazuri, turiștii au căutat doar servicii de cazare, iar pentru 44,6% servicii de cazare + masă.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 100 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 15.08.2018 – 10.09.2018

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply