Ce faci când ai ajuns la destinație și nu ai un partener de călătorie

Ce faci când ai ajuns la destinație și nu ai un partener de călătorie


Având detaliile administrative acoperite, călătorii ar trebui să înceapă să își planifice timpul liber pe care îl au la dispoziție la destinație.

Dincolo de excursii gratuite ghidate în jurul centrului orașului, oferite în toate destinațiile turistice principale, este bine să planifici câteva activități care se concentreze pe interesele și pasiunile tale.

Nu este doar o mare oportunitate de a a te distra, dar și de a te întâlni cu oameni care apreciază lucruri similare și împreună cu care ai putea socializa. Un exemplu de astfel de experiență ar putea fi ateliere de gătit locale sau un tur organizat despre vin. 

Te mai poate ajuta aplicația gratuită momondo places care te ajută să selectezi cele mai interesante locuri de vizitat la destinație.

Un alt mod de a te bucura de vacanță este să te relaxezi, iar masajul ar putea fi o experiență minunată, așa cum poate fi și o carte interesantă citită la o ceașcă de cafea. Pentru a nu fi surprins de costurile unei astfel de plăceri, momondo a inclus mai jos costurile estimative ale acestora.

Cele mai scumpe servicii de spa pe care românii le vor găsi sunt în Male, dar există și locuri în care pot găsi prețuri cu adevărat interesante. În Denpasar și Agadir prețurile în medie sunt cele mai mici — de 19 euro și, respectiv, 23 euro. În ceea ce privește prețul pentru o cafea sau o masă la un restaurant ieftin, românii nu ar trebui să își facă griji, prețurile fiind similare cu cele din țară, arată analiza momondo.

 

Costuri in medie ale activitatilor extra in top 5 destinatii pentru calatorii singuri
Top 5. Oras Pretul mediu pentru o ora de masaj (EUR) Pretul mediu pentru workshopuri de gatit (EUR) Pretul mediu pentru o masa la restaurant ieftin (EUR) Pretul mediu pentru un cappuccino  (EUR)
1. Denpasar (Bali), Indonezia 18,71 23,99 4,80 1,44
2. Agadir, Maroc 22,79 57,81 3,12 0,96
3. Male, Maldive 93,31 49,65 3,84 2,16
4. Luqa, Malta 71,24 129,05 9,35 1,68
5. Ibiza, Spania 59,49 51,33 9,35 1,92

 

„Pentru tot mai mulți dintre noi, planificarea unei călătorii pornește de la o motivație puternică – fie de a vizita un oraș, de a descoperi sau trăi experiențe dintr-o anumită cultură până la a ne deconecta de tot ce este familiar și a petrece mai mult timp cu noi înșine. Pentru noi, la momondo, este prioritar să îi inspirăm pe cât mai mulți călători să pornească la drum în direcția dorită. Din acest motiv lucrăm constant la serviciile noastre pe care ei le pot accesa gratuit, astfel încât să aibă toate informațiile necesare atunci când își planifică propriile călătorii, ajutându-i să ia cele mai bune decizii. Observăm, de asemenea, tendințele în materie de călătorii din acest an, printre care se numără călătoriile de unul singur, care pentru noi este un subiect foarte important pentru că încurajează spiritul de călătorie liber, deschis, pe cont propriu, pe care dorim să-l răspândim printre români”, a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

Facebook Comments

Leave a Reply