Cascada Măgura, minunăția naturii maramureșene care a fermecat turiștii

Cascada Măgura, minunăția naturii maramureșene care a fermecat turiștii


0

Cascada Măgura, o minunăție a naturii recent descoperită în Munţii Maramureşului, va fi introdusă în circuitul turistic.

Acesta este cel de-al doilea  obiectiv de acest gen din judeţul Maramureş, a declarat pentru Agerpres, primarul comunei Moisei, Toader Şteţcu.

„Cascada Măgura aşa cum a fost botezată de localnici va deveni obiectiv turistic de interes judeţean şi urmează a fi introdusă în circuitul turistic local. (…) Intenţia noastră imediată e să amenajăm locul din vecinătatea obiectivului ca să corespundă unui turism modern”, a declarat primarul.

Turiştii au deja acces pe cale auto până în apropiere de cascadă, iar de aici mai departe avem în gestiune două trasee montane marcate pentru cei care intenţionează să-şi continue urcuşul pe munte. 

În ultimii zece ani, agroturismul rural s-a dezvoltat constant, iar parcurile naturale şi naţionale situate în apropierea localităţii Moisei sunt vizitate de turişti români şi străini.

„Avem de la un an la altul mai multe pensiuni, semn că e o mică afacere locală care începe să prospere. Parcul Natural Munţii Maramureşului, cât şi Parcul Naţional Pietrosul Rodnei atrag anual sute de turişti. Ne vom concentra pe promovarea turismului local, a principalelor obiective, cât şi pe întreţinerea unei infrastructuri adecvate care să vină în sprijinul turiştilor. Turismul rural poate avea o contribuţie însemnată la bugetul local, fireşte dacă avem şi condiţii bune”, a precizat Toader Şteţcu.

Pe raza comunei Moisei se mai află Rezervaţia Naturală „Izvorul Bătrâna”, Mănăstirea Moisei şi Monumentul Eroilor căzuţi în cel de al Doilea Război Mondial.

O altă cascadă înaltă de aproape 100 de metri, Cascada Cailor, poate fi vizitată de turişti în Parcul Naţional Pietrosul Rodnei, din vecinătatea oraşului maramureşean Borşa.

Cascada Cailor este situată la o altitudine de 1.300 de metri, acesta fiind unul din aspectele care o face unică la noi în țară. Dacă vreți să vă bucurați cu adevărat de spectacolul acestei căderi de apă, este ideal să o vizitați primăvara când debitul apei crește oferind un spectacol nemaipomenit. Cu toate acestea, sezonul turistic este mai aglomerat vara

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply