Cascada 7 izvoare, apa curgătoare cu proprietăți magice

Cascada 7 izvoare, apa curgătoare cu proprietăți magice


42

Cascada 7 izvoare este unul dintre secretele la vedere pe care Munții Bucegi le găzduiește cu imensă generozitate de veacuri întregi. Dacă vrei o zi de relaxare, o escapadă din marile orașe ale țării, atunci acesta este locul idel în care îți poți petrece timpul.

Cascada 7 izvoare va reuși să te farmece imediat ce ai ajuns să o privești o singură dată. Legenda spune despre aceasta apă curgătoare ce se strecoară necontenit printre stâncile tăioase că avea proprietăți magice.

Se prăvălește cu un zgomot puternic, dar liniștitor, dintr-o casă… sau cel puțin așa îți dă impresia, iar acest lucru adaugă un plus de magie locului dintre munți. 

Putem spune că frumusețea locului aproape că o ajunge pe cea a Cascadei Cailor. 

Frumusețea locului s-a păstrat foarte bine pentru că drumul pe care se ajunge aici este unul foarte greoi și plin de gropi, și foarte puțini turiști se încumetă să vină până aici. Așa că, de preferat, dacă nu vă este prea multă lene, lăsați mașina mai la vale și faceți traseul pe jos, peisajele vor merita.  

După două ore de mers cu maşina din București, la 1300 de metri altitudine, din Munţii Bucegi izvoraşte cascada 7 Izvoare. După ce au parcurs traseul anevoios, turiştii ajunşi aici sunt fascinaţi de priveliştile găsite.

cascada 7 izvoare 2

Dacă vreţi să rămâneţi peste noapte, trebuie să ştiţi că cele mai apropiate pensiuni sau hoteluri sunt la peste 20 de kilometri, în zona Padina sau în Sinaia.

Cum ajungem la Cascada 7 izvoare

De la București la Sinaia nu mai este nici un secret cum se ajunge. Problema apare de la Sinaia încolo. Astfel că mergeți pe traseul Sinaia – Târgoviște DN 71 – dreapta pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiu – stânga spre Hotel Peștera/Padina – dreapta spre Zănoaga/Peștera – camping Zănoaga.

cascada 7 izvoare

Pentru a ajunge cât mai simplu țineți cont de faptul că traseul începe prin partea stanga a Campingului Zanoaga. Crucea albastra marchează începutul traseului, și durează cam 1.30 ore sau 2 ore, depinde de cum mergeți.

 

Facebook Comments
42

Leave a Reply