Care sunt zonele cu risc ridicat de incendii din Grecia

Care sunt zonele cu risc ridicat de incendii din Grecia


0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă grec avertizează că există în continuare, un risc ridicat de incendiu (grad 4), începând cu data de 10 august 2018, pentru următoarele regiuni:

— Grecia Centrală (insulele Evia si Skyros, precum si regiunile Fokida, Fthiotida, Viotia)

— peninsula Attica;

— nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);

— Insulele Ionice (Lefkada, Kefalonia, Zakynthos);

— vestul Greciei;

— Peloponez;

— Macedonia centrală (Halkidiki);

— Estul Macedoniei si Tracia (insula Thasos).

Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html si http://www.hnms.gr/emy/en/index_html?.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact si Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție si telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătoreste în siguranță’ (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații si sfaturi de călătorie.

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply