Călătorie low cost în jurul lumii cu puțin peste 1.000 euro, în 25 de zile

Călătorie low cost în jurul lumii cu puțin peste 1.000 euro, în 25 de zile


61

O călătorie low cost care cuprinde, cinci orașe și trei continente parcurse timp de aproximativ o lună de zile. Sau cum să pleci din București la Londra trecând, totodată, prin Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore și Los Angeles, cu puțin peste o mie de euro în 2018. Această călătorie este posibilă, conform datelor înregistrate de motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, iar principala rută este Europa – Asia – America și înapoi în Europa.

Oricât de mult călătoresc românii în prezent în Europa și dincolo de granițele continentului, experiențele de tip city break, care sunt pe termen relativ scurt – în general un weekend –, oferă mai puțin timp pentru a descoperi o cultură sau a interacționa cu localnicii.

O călătorie low cost în jurul lumii permite o experiență mai bogată ca timp, culturi descoperite, întâlniri cu oameni de-ai locului. Cu toate acestea, cine spune că îți trebuie o avere pentru a-ți permite o astfel de călătorie?

Experiențe pentru o viață versus bunuri pentru o perioadă

Pentru mai mulți români călătoriile sunt prima opțiune pe care o iau în considerare atunci când se gândesc la cheltuieli în general. 27% dintre aceștia preferă să investească în primul rând în experiențe trăite călătorind în lumea largă mai degrabă decât în bunuri materiale.

Hainele, încălțămintea, accesoriile sunt prioritare pentru 18% dintre români când vine vorba de cheltuieli, în timp ce investițiile pentru îmbunătățiri în casă sunt importante pentru 15% dintre aceștia.

Când vine vorba de experiența trăită la destinația de călătorie, interacțiunea cu localnicii este, de asemenea, importantă pentru călătorii români. Conform studiului momondo, românilor le place într-o mai mare măsură să intre în vorbă cu localnicii (57%) decât cu alți turiști pe care îi întâlnesc pe timpul călătoriei.

Totodată, conversațiile cu alți turiști români (51%) sau de alte naționalități (49%) sunt plăcute pentru călătorii români. Doar 14% dintre aceștia preferă să nu intre în dialog cu oameni noi atunci când călătoresc.

Un alt mod de a descoperi lumea: o călătorie pe trei continente

Cu o planificare atentă și un strop de curiozitate, o călătorie low-cost poate, de asemenea, depăși granițele continentului european, transformându-se din escapadă de weekend într-un tur în jurul lumii pentru aproximativ o lună de zile. Europa, Asia, America pot fi străbătute la pas în 35 de zile cu puțin peste o mie de euro. Mai exact, cu 1.025 de euro românii pot vizita cinci orașe diferite și pot descoperi cinci culturi.

Următorul itinerar și datele specifice de zbor pentru a face un tur low-cost în jurul lumii în 2018 au fost puse cap la cap de momondo.ro și flight hackerii aventurescu.ro:

martie 2018: București – Chiang Mai, cu un cost mediu de 226 de euro

10 martie 2018: Chiang Mai – Kuala Lumpurcost mediu de 65 de euro

20 martie 2018: Kuala Lumpur – Singapore cost mediu de 10 euro

27 martie 2018: Singapore – Los Angelescost mediu de 418 euro

31 martie 2018: Los Angeles – Londracost mediu de 235 de euro

4 aprilie 2018: Londra – Bucureșticost mediu de 71 de euro

Căutările au fost efectuate de flight hackerii Aventurescu pe momondo.ro pe 14 noiembrie 2017 pentru călătorii doar dus, la clasa Economy, pe rutele menționate, pentru călătorii în perioada 1 martie – 4 aprilie 2018. Prețurile afișate în euro pot avea parte de modificări ulterioare.

Studiul a fost inițiat de momondo în 2017 în rândul consumatorilor din 23 de țări: Rusia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Suedia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii. Sondajul a implicat 24.700 de persoane, inclusiv aproximativ 1.000 de respondenți din România cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, atât bărbați, cât și femei.

Facebook Comments
61

Leave a Reply