Bulgaria, recunoscută ca destinație de calitate. România se chinuie cu o lege care să-i protejeze turiștii

Bulgaria, recunoscută ca destinație de calitate. România se chinuie cu o lege care să-i protejeze turiștii


61

În timp ce România se zbate să scoată o amârătă de lege prin care să își protejeze turiștii care pleacă peste hotare, Bulgaria este din ce în ce mai mult recunoscută ca o destinaţie care oferă calitate, a afirmat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.  

Turiştii străini au cheltuit în Bulgaria 5,2 miliarde de leva, în primele opt luni din acest an,  cu aproape 11% mai mult decât în perioada similară din 2016.

„În perioada ianuarie – septembrie 2017, au vizitat Bulgaria aproximativ 7,5 milioane de turişti străini, o creştere cu 8% faţă de primele nouă luni din 2016”, a explicat Nikolina Angelkova. 

Angajarea de forţă de muncă ieftină din Ucraina, Moldova şi Belarus este o soluţie pe termen scurt pentru rezolvarea problemei deficitului de personal în industria turismului. Singura opţiune pe termen lung vizează legătura directă dintre necesităţile de afaceri şi educaţie, susţine Angelkova. 

Mai bine de 10,6 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria, în creştere cu 24,3% faţă de 2008, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI). 

Cei mai mulţi vizitatori străini au provenit din Germania (586.794, care au petrecut în medie 6,5 nopţi în Bulgaria) şi Rusia (538.348, cu 7,3 nopţi). Pe locul trei se află Macedonia, urmată de Turcia, România şi Serbia. 

Destinaţiile preferate ale bulgarilor care au călătorit anul trecut peste hotare au fost Grecia, Turcia, Macedonia, Serbia, şi România. 

Facebook Comments
61

Leave a Reply