Bruges! Să tot cazi în patima berii

Bruges! Să tot cazi în patima berii


33

Bruges! Orașul unde te duci să te pierzi printre clădiri cărămizii și canale. Și printre mulți turiști și multă Flandră mândră.

Unii îi zic Veneția nordului și e treaba lor. Alții ajung acolo fără niciun alt motiv decât să dea o fugă printr-o cârciumă celebră, numită Cambrinus. Se află în centru, pe o stradă care se varsă în piața cu acel turn interminabil.

La Cambrinus meniul e gros cât două-trei degete. O operă literară pe care o parcurgi în câteva zile… Fiecare licoare, a se citi bere, are trecută compoziția, gustul, culoarea etc… N-ai timp pentru că setea e mare.

bere bruges

Ori vii de acasă cu o țintă precisă, ori mergi la noroc ori apelezi la un prieten flamand sau de orice altfel care să îți vândă niște ponturi. Îndrăznesc să dau câteva coordonate inițiale: Kwak, Douchese de Bourgogne, Gulden Draak, Adriaen Brouwer, Grottenbier, Orval iar pentru inimile mai înflăcărate Satan, Lucifer, Judas etc…

În Bruges sunt magazine, cât un Mega Image de mare, consecrate doar berii. Intri acolo și ieși chiaun, dar plin cu sticle care uneori au forma celor de șampanie sau de vin. Sunt doar beri tari. Noroc și poftă mare!

Textul li pozele ne-au fost furnizate de Cristian Matache, mare om, mare călător. Dacă aveți texte despre anumite destinatii sau impresii ne puteți scrie la adresa paul.barbu@destinatii.eu

bere bruges

bere brugesbere bruges

bere bruges

bere bruges

bere bruges

bere brugesbere bruges

bere bruges

bere bruges

bere bruges

bere bruges

Facebook Comments
33

Leave a Reply