Brăduți de Crăciun scoși la vânzare de Romsilva. Prețul, între 10 și 30 de lei

Brăduți de Crăciun scoși la vânzare de Romsilva. Prețul, între 10 și 30 de lei


42

Romsilva pune în vânzare în acest an aproximativ 60.000 de brăduți de Crăciun, din speciile brad şi molid, o cantitate similară cu cea a anului trecut, iar preţurile rămân neschimbate, respectiv între 10 şi 30 de lei, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea regiei.

„Cantitatea pe care o punem în vânzare în 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad şi molid, dar vom avea şi brazi la ghiveci care provin din pepiniere. Preţurile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, între 10 şi 30 de lei”, a declarat directorul general al Regiei, Ciprian Pahonţu. 

Cu siguranţă, nu se va asigura întregul necesar de pomi de Crăciun din piaţă.  „Dar noi suntem foarte bucuroşi că de câţiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din ţări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, şi anume tăierile ilegale din această perioadă”, a mai spus Pahonțu. 

Preţurile de vânzare a pomilor de Crăciun din producţia Romsilva sunt aceleaşi ca şi în ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Crăciun recoltaţi din regenerări naturale, între 10 şi 30 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, iar pentru pomii cu înălţimea de peste 3 metri, consideraţi comenzi speciale, preţurile sunt stabilite de direcţiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălţime. Pentu puieţii ornamentali, preţurile variază între 30 şi 150 de lei. 

Vânzarea pomilor de Crăciun se va face de către fiecare direcţie silvică în parte, în funcţie de comenzile primite de la agenţii comerciali, sau direct către persoanele fizice. 

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri de stat, aproximativ 48% din totalul fondului forestier naţional.

Facebook Comments
42

Leave a Reply