Booking.com și Trivago acuzate că își înșeală clienții la rezervare

Booking.com și Trivago acuzate că își înșeală clienții la rezervare


0
20

Booking.com, Trivago, Expedia,Agoda, Hotels.com și Ebookers sunt acuzate că au folosit tehnici de marketing pentru a-și înșela clienții.

De asemenea, cele șase platforme de rezervare de cazare au avut și costuri ascunse despre care clienții care făceau rezervări nu știau, se arată în urma unei anchete făcute de autoritățile din Europa. 

Platformele au fost anchetate de Autoritatea de Marketing și Concurență (un fel de Consiliul Consurenței din Marea Britanie), care a intervenit din cauza unor temeri legate de costurile ascunse pe care platformele în cauză aveau, potrivit Sky News.

Tactici pentru a-și înșela clienții

Ba mai mult, s-a ajuns la concluzia că platformele foloseau tactici de a presa clientul să achiziționeze anumite servicii, discounturi false și organizau preferințele de cazare nu după cum dorea clientul, ci în ordinea comisionului pe care îl percepeau de la hotel în urma comenzii. 

Legat de tacticile de presiune pe care le foloseau pe clienți, cei care ați folosit Booking.com, știți că vă arăta aproape de fiecare dată acel mesaj „Pe acest anunț de proprietate se mai uită în acem moment alte 5 persoane (n.r. spre exemplu)” sau „Proprietatea aceasta este la mare căutare, grăbește-te altfel vei pierde ocazia să rezervi”. 

Autoritățile au început ancheta pentru că s-au temut că turiștii nu vor primi cele mai bune oferte de la platforme, că nu le era arătat întreg costul pentru servicii din prima și că erau înșelați legat de popularitatea proprietăților pe care le aveau pe ecran. 

De acum site-urile de căutări de hoteluri vor trebui să fie mult mai deschise cu privire la felul în care au ordonat cazările. De asemenea, vor trebui să fie cinsitite și legat de numărul de oameni care s euită la o proprietate în momentul respectiv.  

Site-urile vor trebui să aibă vizibile toate taxele caree includ serviciile rezervate, de la cele precum taxa de stațiune și vor trebui să le prezinte defalcat pentru ca turistul să vadă ce costuri are și pentru ce este taxat. 

Toate aceste cereri ale autorităților vor trebui să fie puse în aplicare până la data de 1 septembrie. 

În România, cele mai folosite site-uri de rezervări pentru vacanțele Do It Yourself sunt Booking.com și Trivago, care își face reclamă destul de agresiv pe unele posturi de televiziune. 

Din pacate, încă nu știm dacă ceea ce s-a decis în Marea Britanie se va răspândi și în restul țărilor în care sunt prezente aceste platforme. Dar până atunci, ar fi bine să nu vă mai stresați că există concurență care va dori să rezerve înaintea voastră, și la fel de bine, cautați cele mai bune opțiuni pentru voi cu răbdare, mai ales că vorbim de bani munciți din greu. 

 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply