Blue Lagoon, Roda – afară e vopsit gardul, înăuntru te mănâncă leopardul

Blue Lagoon, Roda – afară e vopsit gardul, înăuntru te mănâncă leopardul


0
20

Hotelul de două stele Blue Lagoon din Roda, Corfu este locul pe care trebuie să-l evitați cu orice preț, dacă visați la o vacanță în Corfu. Spun că este de două stele, deși toate agențiile de turism din România îl vând ca fiind de trei stele.

Am aflat că este de două de abia când am ajuns aici, după un charter care a plecat cu întârziere, după un bagaj care ne-a fost distrus, după un drum cu autocarul de 50 de km care a durat mai bine de două ore. A aterizat avionul la 19.40, noi am ajuns la hotel aproape de ora 23.00.

Dar revenind la hotelul Blue Lagoon din Roda, singurul lucru care merită apreciat aici este piscina, în rest aruncați banii pe fereastră. Am prezentat singurul lucru bun pentru a nu mi se reproșa că sunt negativist.

hotel blue lagoon roda corfu (6)

Blue Lagoon Roda – un hotel de nici o stea

Dotările de la acest hotel sunt sub clasificarea de 2 stele, iar asta conform standardelor grecești care au fost adoptate în 2013. Pe site-urile din România, hotelul e vândut la clasificare de 3 stele e numai lapte și miere…

Am ajuns în cameră, descoperim că salteaua patului, nu e ruptă, e făcută praf și asteptă să se rupă cu tine odată. Este mai mică cu 10 cm decât rama patului, prilej cu care am descoperit niște resturi de la turiștii dinaintea noastră, precum un elastic de păr bine poziținat să dau cu gura în el. Pătura de pe pat pute de parcă nu a fost spălată din sezonul 2018.

hotel blue lagoon roda corfu (6)

Fereastra din baie dă din holul hotelului

De la baie lipsesc toate facilitățile pe care ar trebui să le aibă ca cerințe minime un hotel de 2 stele. Adică am fost nevoiți ca pe la 23.30 noaptea să mergem în Roda să căutăm un magazin de unde să luăm  hârtie igienică, săpun și altele.

Aerisirea de la baie dă direct în holul hotelului, așa că aveți grijă ce faceți și cu cât zgomot că se aude. Încă un factor important, apa caldă nu există aici. Așa că dacă vreți baie, pregătiți-vă temeinic!

hotel blue lagoon roda corfu (6)

Drumul care ar trebui să ducă spre mare… Nu duce

Pe agențiile de turism din România e vândut ca având aragaz, cuptor cu microunde, și tot ce trebuie într-o bucătărie. Lipsesc mai toate. În loc de cuptor cu microunde e un spațiu gol în mobila veche de câteva zeci de ani, aragazul este de fapt o plită veche care a prins războiul de independență la Greciei, frigiderul nu-l poți ține în priză noaptea pe că dacă îl pui cu aerul condiționat ai impresia ca Orchesta de la Viena s-a îmbătat și-ți cântă ție cu dedicație. Aerul când e în funcțiune imită la perfecție un solo la tobe a lui Ovidiu Lipan Țăndărică, dar are și momente bune când nu se aude.

hotel blue lagoon roda corfu (6)

Salteaua pe care am descoperit-o a doua zi în adevărata ei formă

Cum a început povestea cu această țeapă

Am zis să ne luăm o vacanță de până în 1.000 de euro, aceasta urmând să fie vacanța în care nu facem absolut nimic, noi alegând destinația în funcție de obiectivele turistice. Am dat 800 de euro pe cazare și avion, mergând pe principiul că vom sta la plaja un sejur întreg… atipic pentru noi.

Boon. Recunosc că înainte am căutat pe site-urile de profil să văd dacă există vreun comentariu negativ despre acest loc. Culmea, nici o agenție sau seller din România nu are ceva de rău de spus despre acest loc. Găsisem niște comentarii dar erau de prin 2011, dar am zis că sunt vechi și au fost remediate. Nici vorba!

hotel blue lagoon roda corfu (6)

Plita a văzut robabil și zile mai bune

Nu o să vă spun turoperatorul prin care am luat pentru că i-aș face un rău gratuit, având în vedere că exact cum am zis, oferta se găsește la toate agențiile de turism din România.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply