Bansko, stațiunea de 4 ori mai ieftină decât Sinaia

Bansko, stațiunea de 4 ori mai ieftină decât Sinaia


0

Bansko este stațiunea de vârf a Bulgariei care are unele dintre cele mai bune părții din țară și instalații de transport pe cablu. Iar anul acesta sezonul de iarnă în Bansko se deschide pe 15 decembrie.

Dacă sunteți în căutare de cazare Prețurile sunt extrem de rezonabile, acestea începând de la 20 de euro pentru o cameră pentru două persoane. Unele dintre pensiunile care vin cu aceste prețuri pun la bătaie și micul dejun pentru a atrage cât mai mulți turiști. Un preț mediu pentru o cameră la un hotel de 3 stele este de 25 de euro.Booking.com

Tarifele pentru skipass, închirierea echipamentelor și cursurile de schi sunt la jumătate de preț (sau chiar mai mici) decât cele practicate în celelalte stațiuni montane europene.

statiunea bansko schi in bansko cazare in bansko prețuri în bansko drumul până în bansko 1

Bansko a devenit pentru mulți români pasionați de sporturi de iarnă versiunea mai ieftină dar cu aceleași servicii bune a stațiunilor de pe Valea Prahovei. Cele mai solicitate luni sunt decembrie, ianuarie, februarie și martie.

Stațiunea are o mulțime de pub-uri unde se poate ascultă muzică live, restaurante cu specific local și italian și baruri unde se pot face degustări de vinuri. Prețurile la mâncare și băutură sunt mai mult decât rezonabile

Drumul până la Bansko și costuri

Este de preferat să mergeți cu mașina până la Bansko, dar la fel de bine puteți lua avionul până la Sofia și de acolo curse către stațiune sau închiriați o mașină. Din București până în Bansko sunt aproape 550 de kilometri pe care-i puteți parcurge în maximum 7 ore.

statiunea bansko schi in bansko cazare in bansko prețuri în bansko drumul până în bansko 1

Pentru cei 1.100 – 1200 de km dus întors, veți cheltui pe benzină între 550 și 750 de lei, numai pe carburant (în funcție de cât consumă mașina la 100 km, noi am estimat pentru consum de 6-8 l/100km). Iar dacă totul se împarte la patru persoane ieșiți și mai ieftin. La acestea se adaugă și costurile de mai jos.

Taxa de pod Giurgiu – Ruse

13 lei – autoturism

Vigneta bulgărească

8 euro/ săptămână  

Cheltuieli în Bansko

Dacă vrei să mănânci în Bansko restaurantele au prețuri destul de bune. Astfel că, pentru o masă de trei feluri pentru două persoane, costurile medii se învârt în jurul a 35 de leva, adică undeva la 80 de lei. Berea locală, pe care o recomand oricând, sau vinul fiert cu scorțișoară, costă între 1,4 leva și 2,1 leva. Cursul valutar pentru o leva este de 2,4 lei. 

Per total, la tot ce înseamnă alimente, prețurile sunt cam ca la noi în oraș, poate chiar ceva mai ieftine pe alocuri, chiar dacă ești într-o stațiune, lucru care nu se poate spune la noi, dacă ai ajuns într-o stațiune. În cazul în care ați venit fără mașină la Bansko, taxiul costă 80 de stotinki pe km (0,80 leva/km), deci tot cam ca la noi. 

Prețul benzinei la pompă în stațiile din Bansko este puțin peste 5 lei, poate chiar 5,20 de lei, așa că pentru drumul de întors puteți face plinul acolo.  

statiunea bansko schi in bansko cazare in bansko prețuri în bansko drumul până în bansko 1

Prețurile pentru pârtie pornesc de la 58 de leva pentru un pass de o zi, iar prețul scade în funcție de numărul de zile pe care le petreceți acolo. Per total, distracția pe zi pentru două persoane v-ar duce undeva la 100 de euro cu cazare, mâncare, schi și alte distracții. 

Dobrinishte, orășelul frate al Bansko

Dobrinishte este un orășel stațiune celebru, situat la 6 km est de Bansko. Orașul este atractiv atât iarna cât și vara, se dezvoltă ca o stațiune balneologică de importanță națională, are 17 izvoare minerale cu o temperatură de 30-43 de grade Celsius. Pe tot parcursul anului, la dispoziția oaspeților orașului se află mai multe piscine minerale de lux, situate la hotelurile spa, și la complexul de înot modern, de dimensiuni olimpice „Alpha Spa&Pool”.

statiunea bansko schi in bansko cazare in bansko prețuri în bansko drumul până în bansko 1

În Dobrinishte, există pârtii de schi aflate în funcțiune și un telescaun dublu. Punctul cel mai înalt al zonei de schi este la cabana Bezbog – 2240 metri, iar cel mai jos, la cabana Gotse Delchev, 1412 metri. Aceasta include un telescaun de 3200 metri, două teleschiuri la stația de start, vestiar pentru echipamentul de schi și o școală de schi. Condiții excelente atât pentru începători cât și pentru schiorii avansați, precum și pentru snowboarderi.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply