Băile Tușnad – destinație de vacanță ideală în România

Băile Tușnad – destinație de vacanță ideală în România


0

Băile Tușnad este o stațiune binecunoscută pentru apele sale minerale şi termale, cu proprietăţi curative. Aici, oamenii harnici au transformat stațiunea într-o afacere înfloritoare.

În Băile Tuşnad, din judeţul Harghita, localnicii, investitorii în turism şi autorităţile au făcut minuni. Tradiţia culinară secuiască, peisajul sălbatic şi apele minerale sunt exploatate prin programe care îi fac pe turişti să zăbovească şi 10 zile în staţiune fără să se plictisească, potrivit Stirile ProTV.

Pădurile din jurul Tușnadului sunt pline acum de zmeură, afine, ciuperci dar şi de urşi, care apar adesea în calea turiştilor. Așa că dacă în safari o sa auziți că veți aduna fructe de pădure sau ciuperci, să nu vă mire.

De asemenea, vă veți putea bucura de o plimbare de o zi prin Ţinutul Vulcanilor – zona cuprinsă între lacul Sfânta Ana şi Băile Tuşnad. Primele explorate sunt izvoarele naturale de apă minerală şi termală.

Turul Safari se încheie cu un picnic lângă izvorul de apă minerală. Excursia costă 70 de lei de persoană şi se organizează de fiecare dată când se strâng cel puţin 15 doritori.

Câteva asociaţii turistice din zonă au creat împreună peste 50 de programe pentru vizitatori. Fie că vânează şopârle, pescuiesc pe Olt sau fac colaci secuieşti, nu au timp să se plictisească. Cea mai nouă provocare pentru ei este “Moonlight party”, o petrecere nocturnă într-o fostă cariera de piatră, unde cina se găteşte pe rocă vulcanică.

Prețuri pentru balneo, cazare și mâncare

Primăria orașului stațiune a investit într-un centru wellness care captează apele cu proprietăţi curative. 80 de lei costă un abonament de o zi.

În zona stațiunii, meniurile sunt cu specific secuiesc. Hanul de la intrarea în staţiune are o ofertă numai bună pentru pofticioşi – au la dispoziţie o oră şi jumătate să mănânce tot ce vor, atât cât pot, şi plătesc 28 de lei.

Pe lângă cele câteva hoteluri mari, în staţiune au apărut nenumărate pensiuni cochete, risipite în pădure sau înşiruite pe malul Oltului. Cazarea cu mic dejun porneşte de la 120 de lei pe noapte la pensiunile de trei stele şi poate ajunge la 250 de lei, în cazul hotelurilor de 4 stele.

Facebook Comments
0

Leave a Reply