Băile Felix ar putea fi salvate de la faliment

Băile Felix ar putea fi salvate de la faliment


0

Băile Felix – cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România este salvată de la faliment, prin stabilirea de către Guvern a redevenţei zero pentru utilizarea apelor geotermale şi minerale, au declarat oficiali locali.

Subiectul privind valoarea respectivei redevenţe a fost discutat prima dată anul trecut, la Băile Herculane. 

„A apărut, la un moment dat, pe site-ul Ministerului Economiei, o propunere de majorare a redevenţei la ape geotermale de la 0,5 la 5 sau chiar 8%, majorare care ar fi dus automat la închiderea staţiunii Băile Felix şi a tuturor staţiunilor cu ape termale din România”, au mai spus oficialii. 

Staţiunea Felix ar fi putut fi închisă în trei luni, deoarece cu redevenţa crescută s-ar fi plătit circa patru milioane de euro pe an, când profitul agenţilor economici, cu redevenţa de dinainte, era de 1,2 milioane de euro. 

„Am dat exemplu Ungaria, unde redevenţa este zero. Propunerea celor din turism era să rămână aşa cum e sau să crească foarte puţin. Nu s-a gândit nimeni că se va discuta despre redevenţă zero. Acolo, în Comitetul Executiv, preşedintele partidului împreună cu ministrul Economiei, premier era atunci Tudose, toţi au zis că vom încerca să o facem zero, mai ales că veniturile nu erau mari la nivel naţional, din redevenţa pe ape geotermale, astfel încât să piardă foarte mult la buget. Pe aceste considerente s-a dat ordonanţa prin care redevenţa la ape termale folosite în turism este zero. S-a dat săptămâna aceasta cu aplicare de la 1 noiembrie”, au mai spus oficialii. 

Facebook Comments
0

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply