Autoritatea Națională a Turismului (ANT) a băgat în panică turiștii români

Autoritatea Națională a Turismului (ANT) a băgat în panică turiștii români


0

O prostie comisă de reprezentanții Autorității Naționale a Turismului (ANT) bagă în panică, din nou, turiștii care și-au achiziționat anticipat vacanțe. De data aceasta, ANT a făcut publică o listă cu agenții despre care spune că le vor fi retrase licențele, pe aceasta aflându-se și companii care funcționează foarte bine și nu au nici o astfel de problemă.

În schimb, clienții au început deja să contacteze agențiile pentru a li se clarifica situația, mai ales că turismul românesc vine după două falimente răsunătoare din această vară. Din acest motiv, reprezentanții Christian Tour și Paradis Vacanțe de Vis au anunțat că intenționează să dea în judecată ANT.

Cel mai mare operator din turism vrea să ceară daune de un million de euro pentru prejudicial pe care Autoritatea Natională de Turism (ANT) i l-a adus. Ieri seară, ANT a publicat pe site-ul propriu o listă cu toate agențiile care au rămas fără licență, printre acestea fiind puse și 9 puncte de lucru ale Christian Tour care de fapt au fost închise și radiate în ultimii 6-7 ani.

„Mi se pare inadmisibil ca ANT să ne pună pe aceeași listă cu agenții care au intrat în faliment sau au alte probleme. Noi suntem cel mai mare contribuitor de taxe din turism, al stat. Nu avem nici un fel de probleme, nici o datorie și ne-am trezit puși pe această listă fără să fim anunțați înainte”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe de altă parte, președintelui companiei Paradis Vacanțe de Vis, Aurelian Marin, tocmai i-a fost transformată vacanță în coșmar după ce a văzut că și firma sa este trecută pe această listă, desi nu are ce căuta acolo.

„M-am enervate când am văzut că suntem pe listă. Acum sunt în creierii munților în Armenia, în vacanță. Când mă voi întoarce acasă vom analiza situația și dacă vom considera că ni s-a prejudiciat imaginea vom acționa în judecată ANT”, a declarat pentru Libertatea, Aurelian Marin.

Panica s-a instalat

Totodată, avocatul companiei, Doru Giugula, a menționat presei că din cauza apariției companiei pe infama lista de peste o mie de „agenții cu probleme” firma a fost contactată de băncile cu care lucrează pentrua clarifica lucrurile. De asemenea și agențiile partenere și alte părți din turism au anunțat turoperatorul că deja primesc notificări de la clienți.

„Am început să cuantificăm toate aceste notificări, reclamații și alte astfel de anunțuri și munca pe care trebuie să o facem pentru a repara greșeala ANT. Luăm în calcul și reclamele și campaniile de marketing pe care le avem și faptul că din cauza apariției noastre pe această listă acestea nu vor mai putea fi la fel de eficiente, și după ce contabilizăm totul calculăm prejudicial. S-ar putea să avem surpriza să fie mai mare de un million de euro, cât am estimat noi că este de la primele ore ale dimineții până acum”, a afirmat Giugula.

Christian Tour iese din ANAT

„Am decis, tototdată, să ieșim și din Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) pentru că simt că nu ne mai reprezintă. Astăzi le vom înainta cererea de ieșire din asociație”, a declarant Marius Pandel, proprietarul Christian Tour.

Acesta a mai afirmat că vrea ca reprezentanții ANT să iasă public și să spună cine este vinovat pentru greșeala comisă și ce măsuri s-au luat împotriva celor care au comis erorile.

Facebook Comments
0