Atenționare de călătorie pentru Grecia și Irlanda

Atenționare de călătorie pentru Grecia și Irlanda


0
20

MAE a dat atenționare de călătorie pentru Grecia și Irlanda, ambele țări fiind sub coduri galbene și portocalii de vânturi, furtuni și alte genuri de vreme nefavorabilă. 

În Grecia, în regiunea Aitoakrnania sunt prognozate averse puternice însoţite de fenomene meteo extreme – grindină, descărcări electrice, vânt, iar în regiunea Rodopi – averse şi intensificări puternice ale vântului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.marinetraffic.com, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Atenționare de călătorie în Irlanda

Românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda trebuie să știe că Serviciul de Meteorologie local a emis o atenţionare de ploaie torenţială şi rafale de vânt puternic pentru regiunile Galway, Mayo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick.

Vântul va atinge viteze medii de 65 – 80 km/h, cu unele rafale de 100 – 130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă, iar în restul teritoriului Irlandei vântul va avea viteze medii de 50 – 65 km/h, cu intensificări pe alocuri de până la 100 km/h.

Pe cale de consecinţă, vântul puternic şi ploaia torenţială vor conduce la inundaţii de coastă.

Alerta este în vigoare pentru perioada 3 octombrie, ora 18,00, – 4 octombrie, ora 3,00. Mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul Serviciului local de Meteorologie la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

MAE mai arată că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.

Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

În acest context, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply