Atenție unde mâncați! Va apărea Lista rușinii cu localurile de pe litoral

Atenție unde mâncați! Va apărea Lista rușinii cu localurile de pe litoral


45

ANPC are în plan să facă lista rușinii cu toate localurile de pe litoral pentru a atenționa turiștii cu privire la calitatea îndoielnică a serviciilor.

Astfel că, la intrarea într-un local ar urma să fie afișat un mesaj prin care consumatorii să fie informați daca acel local a fost amendat de comisarii de la Protecția Consumatorilor și pentru ce nereguli.

 „O listă a ruşinii probabil se va finaliza şi anul acesta. Vor fi afişaţi toţi cei care au fost verificaţi şi au fost constatate abateri de la prevederile legale şi ce abateri au fost constatate, incluzând, totodată, faptul că parte din ei au înţeles şi au remediat în timp util, unii chiar pe loc, alţii în timp”, a declarat directorul general al ANPC, Paul Anghel, citat de News.ro.

Potrivit lui, lista ar urma să fie publicată pe site-ul instituţiei şi pe pagină de socializare a ANPC.

„Un consumator care vrea să mănânce într-un anumit restaurant, mi-e greu să cred că o să verifice pe site-ul ANPC că să se ducă să-şi invite prietenă, soţia la masă. E mult mai simplu, în momentul în care pune mâna pe clanţa restaurantului respectiv să găsească un afiş că în ultimele 30 de zile acest operator economic a fost sancţionat pentru diverse deficienţe, iar dacă doreşte să între, să fie informat despre ce s-a întâmplat acolo”, a spus Paul Anghel.

521 de agenţi economici au fost sancţionaţi, ceea ce reprezintă 7-8% din numărul total al acestora.

“Între 3.000 şi 6.000 de operatori economici îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa şi în preajma litoralului, doar la 521 dintre aceştia au fost aplicate amenzi ceea ce poate duce la un procent de 7-8 la sută, probabil că procentul va scădea în timp. Deci, nu tot ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc este foarte, foarte rău, într-un procent foarte, foarte mic, zicem noi, sunt nişte situaţii vechi care au tot existat şi au persistat în timp”, a afirmat Paul Anghel.

De la 1 mai şi până pe 12 iulie, au fost făcute pe litoral 744 de controale, fiind date 410 amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei, dar şi 243 de avertismente.

Facebook Comments
45

Leave a Reply