Arabia Saudită își deschide porțile pentru turiștii români

Arabia Saudită își deschide porțile pentru turiștii români


0
20

Românii pot obţine vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită, care au valabilitatea de un an, ţara noastră fiind una dintre cele 38 europene, din totalul de 49, incluse în prima fază de deschidere a Regatului Arabiei Saudite către turism.

Arabia Saudită a anunţat că va începe să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-şi diversifica sursele de venit, în prezent total dependent de petrol.

Unul din scopurile acestui demers, a spus Abdulaziz M. Al Aifan, este ca ţara să depindă în măsură mai mică de resursele de petrol. Totodată, ţinta este ca în 2030 turismul să reprezinte 10% din Produsul Intern Brut al Arabiei Saudite.

„Poate fi obţinută o viză pentru un an, cu intrări multiple, pentru a descoperi locurile din ţara noastră care fac parte din patrimoniul (UNESCO), locurile cu tradiţie din Arabia Saudită. Mecca şi Medina sunt singura restricţie, dar (turiştii – n.r.) pot merge oriunde”, a explicat ambasadorul. 

Potrivit ambasadorului, în noul context, răspunsul pentru cei ce solicită viză din ţările incluse în program poate veni în maxim o oră, după ce este completat un formular online, procesarea la ambasadă fiind estimată la maxim două zile. Taxa de viză este de aproximativ 120 de dolari americani.

Printre atracţiile turistice prezentate de Ambasada Regatului Arabiei Saudite se numără cele cinci situri incluse în Patrimoniul UNESCO, Coasta Mării Roşii şi deşertul Rub Al-Khali.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply