Apare concurența! Se formează o nouă categorie de turiști

Apare concurența! Se formează o nouă categorie de turiști


0
20

Turismul internaţional, accesul la internet şi la tehnologiile inovatoare au schimbat radical percepţia şi comportamentul consumatorului. În plus se va forma o nouă categorie de turiști. 

„Dacă înainte românii preferau să vină cu valută de acasă când călătoreau în străinătate, acum tot mai mulţi dintre ei aleg să plătească direct cu cardul în magazine şi să retragă bani de la bancomate în ţările de destinaţie atunci când au nevoie de numerar”, a declarat Cătălin Crețu. director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa Europe.

Anul trecut, românii care au călătorit în afara ţării au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei şi au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei.

Comportamentul financiar al românilor în vacanță

„Comportamentul lor de plată este similar cu cel al străinilor care vin în România – valoarea medie a unei plăţi cu cardul în străinătate este de 57 euro (254 lei), iar suma medie retrasă la ATM este de 182 euro (810 lei).  În comparaţie, turiștii străini din România plătesc în medie cu cardul 53 de euro şi retrag la ATM suma medie de 155 de euro”, a declarat  Cătălin Creţu.

categorie de turisti

Se formează o nouă categorie de turiști

“Vom asista la formarea unei categorii mai extinse de turişti, iar cheltuielile în străinătate vor avea o pondere mai mare în veniturile gospodăriilor. Probabil, această categorie va fi formată din persoane mai în vârstă, originare din state emergente, care se vor diferenția foarte mult de profilul actual al călătorului”, a declarat Wayne Best, economist şef al Visa Inc.

Creşterea veniturilor în întreaga lume creează o nouă categorie de persoane pasionate de călătorii. Potrivit studiului, gospodăriile cu un venit de cel puţin 18.000 de euro pe an generează peste 90% dintre cheltuielile turistice actuale la nivel internaţional.

Până în 2025, se estimează că aproape jumătate din totalul de gospodării la nivel mondial (945 milioane) se va apropia de acest nivel al veniturilor, ceea ce va stimula dezvoltarea turismului global şi, implicit, creşterea cheltuielilor aferente, în special dinspre segmentul gospodăriilor de pe piețele emergente, cum ar fi China, Rusia și Brazilia.

Îmbătrănirea populației

Până în 2025, persoanele cu vârste peste 65 de ani vor face de două ori mai multe călătorii în străinătate, ceea ce înseamnă aproximativ 180 de milioane de călătorii. Studiul estimează că persoanele vârstnice îşi vor putea permite să plece în călătorii mai lungi, cu un confort sporit, la costuri mai mari. Printre alte tendinţe ce vor lua amploare în viitor se numără şi turismul medical, mai ales pentru populaţia în vârstă. 

 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply