Aeroporturile vor să cumpărați cât mai mult. Iată ce strategii și-au făcut!

Aeroporturile vor să cumpărați cât mai mult. Iată ce strategii și-au făcut!


42

Aeroporturile mondiale își schimbă strategia de marketing pentru a atrage cât mai mulți călători să cumpere. Astfel că, Rusia și Japonia au deschis trendul, dar prin modalități relativ ciudate. 

Kalaşnikov, producătorul celei mai cunoscute arme de asalt din lume, AK-47, cu care a fost dotată armata rusească timp de 70 de ani, a deschis un magazin de suveniruri pe cel mai mare aeroport din Moscova, potrivit Reuters. Turiştii care ajung pe Aeroportul Internaţional Sheremetyevo şi trec pragul prăvăliei Kalashnikov pot pleca acasă cu suveniruri precum pixuri, umbrele, genţi, şepci, echipament de camuflaj, tricouri inscripţionate cu ”Iubesc AK”, dar şi cu replici realiste, realizate din plastic, ale celebrelor puşti celebre în toată lumea.

download

”Kalaşnikov este una dintre cele mai populare mărci asociată cu Rusia”, a declarat directorul de marketing al companiei, Vladimir Dmitriev, într-un comunicat de presă. ”Aşadar, suntem încântaţi să oferim tuturor oportunitatea de a pleca din Rusia cu un suvenir cu numele companiei noastre”, a subliniat el, potrivit sursei citate.

AK-47, prima puşcă pe care această companie a produs-o, şi-a dobândit statutul de care se bucură astăzi datorită preţului de producţie scăzut şi a fiabilităţii în condiţii extreme. Introdusă în 1948, aceasta a fost dată în dotare întregii armate sovietice şi autorităţilor din Europa în vremea comunismului, dar a fost utilizată pe scară largă şi de rebelii pro-sovietici din Africa şi Asia, mai arată Reuters. În plus, celebra armă de asalt, care a fost produsă şi sub licenţă dincolo de frontierele ruseşti, este folosită intens şi astăzi de insurgenţi de pe mai multe continente.

Aeroporturile din Japonia vor avea magazine duty-free pentru pasagerii de la sosiri

Ministerul Transporturilor din Japonia va recomanda deschiderea de magazine duty-free pentru pasagerii care sosesc din zborurile internaționale, în cererile sale de reformare a sistemului de impozitare pentru anul fiscal 2017, scrie publicaţia The Japan Times.

În prezent, produsele din duty-free pot fi vândute numai în zonele de plecare ale aeroporturilor internaționale și în avion.

Ministerul a primit astfel de cereri din partea operatorilor de pe Aeroportul Internaţional Sendai din prefectura Miyagi, care a fost privatizat în luna iulie, dar şi a operatorilor de pe Aeroportul Internațional Kansai din Osaka.

fukuoka_duty-free-shop1

Magazinele duty-free din zonele de imigrare ale aeroporturilor nu erau permise, astfel că şi oamenii care se întorc din călătorii în străinătate vor putea cumpăra produse scutite de taxe pentru a fi utilizate în Japonia.

Ministerul a considerat că aceste călătorii în străinătate au devenit atât de comune, încât magazinele duty-free din zonele de imigrare nu ar mai provoca un sentiment de inechitate în rândul publicului. Ministerul este totodată atras de promisiunea unor cheltuieli suplimentare.

Aeroportul Internaţional Sendai vizează să îşi sporească veniturile prin stimularea vânzărilor de produse la clădirea terminalului și să reducă taxele de aterizare pentru a încuraja companiile aeriene să utilizeze aeroportul.

Operatorul speră totodată că magazinele duty-free de la sosiri va impulsiona vânzările.

Facebook Comments
42

Leave a Reply