6 lucruri pe care nu trebuie să le cumperi din aeroport

6 lucruri pe care nu trebuie să le cumperi din aeroport


0
20

Sunt multe lucruri pe care nu ar trebui să le cumperi din aeroport, dar cele de mai jos țin de confortul tău, mai ales de cel financiar. 

Nu schimba bani!

În primul rând niciodată nu schimbi bani în aeroport. Chiar dacă pare la mintea cocoșului, niciodată nu e bine să faci aasta pentru că vei avea parte de un curs de schimb extrem de prost, chiar mai prost decât cel de la casele de schimb cu comision (deși nu se mai practică, fiind scos in afara legii la noi). Cel mai bun exemplu este chiar cel al casei de schimb de la Aterizări de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde cursul valutar pentru un euro este ceva de genul 4,2 lei, iar pentru dolar 3,8 euro. Adică un curs ca acum vreo 8-10 ani. 

Apă îmbuteliată

Aici poți face singur/ă o comparție cu restul aeroporturilor din lume pe care au fost. Spre exemplu, eu, cea mai ieftină apă am găsit-o pe aeroportul din Corfu, 1 euro sticla de 800 ml sau un 1 euro pe aeroporturi internationake precum cel din Viena sau Paris . În schimb, cum ajungi la București, comercianții noștri te tratează ca pe un șeic din Emiratele Arabe. La noi, sticla de apă este 8 lei și vendomatele respective nici nu dau rest. așa că dacă nu ai bani ficși, vei plăti pe o sticlă de apă, în cel mai bun caz, 10 lei. 

Suveniruri

Să cumperi suveniruri din aeroport mi se pare o treabă de oameni leneși care vor să facă un cadou mic și de prost gust celor apropiați. spun că mic și de prost gust, că dacă-l cumperi din aeroport, fie nu îți pasă prea mult de cei cărora vrei să-l dai, adică nu atât de mult încât să fi cautat în vacanță acolo unde ai fost, fie vrei doar să bifezi că „ești atent cu cineva”. În general, pe aeroport prețurile sunt și de până la 5 ori mai mari la suveniruri decât dintr-un bazar. 

Mâncare

La capitolul asta, mai bine mânânci banii pe care vrei să-i dai pe mâncare, la ce prețuri practică restaurantele din aeroporturi. În foarte puține cazuri, și în general, în aeroporturi din Africa am descoperit că mâncarea este relativ ieftină, dar asta pentru că acolo traiul este ieftin. În schimb pe restul aeroporturilor, în general cele europene, poți spune că ai ca metodă de plată: cardul de credit, rinichi sau o mână și-un picior, ori… plata în rate a mâncării, la cât sunt de scumpe. Și, poate o să mă consideri zgârcit, dar prefer oricând să îmi iau cu mine, de acasă un sandwich sau o pungă de ceva decât să îmi las „juma de salariu” la un restaurant din aeroport. Mergeți la noi să vedeți prețuri…

Wi-FI

Aici nu ține de cumpărat cât de propria protecție a datelor personale și financiare. Astfel că, infractorii cibernetici și-au făcut un obicei în a profita de pe urma celor care vor un MB de internet „la liber”. Vei plăti mai scump decât crezi dacă te încrezi într-o rețea de genul asta. Cred că poți să reziști și fără Instagram câteva ore sau fără Facebook. Știu e greu, dar încearcă. 

Loc de parcare

Mai bine îți vinzi mașina decât să o lași pe un loc de parcare pe termen lung la aeroport. Ieși mai ieftin și mai sănătos la creier. Acum, e ceva mai ok la noi, pentru că s-a născut un business de pe urma parcării atât de scumpe din aeroport. Sunt acele parcări de pe lângă aeroport, care îți cer prețuri derizorii pentru o săptămână de parcare și îți și facilitează transferul la aeroport. 

 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply