250 de euro pentru un city break, atât dau românii în medie pentru o escapadă europeană

250 de euro pentru un city break, atât dau românii în medie pentru o escapadă europeană


0

City break-urile în marile orașe europene sunt tot mai căutate în această toamnă, și asta, că românii alocă pentru vacanțele de weekend un buget mediu de 250 de euro de persoană, potrivit Paravion. Datele companiei arată că numărul pachetelor vândute la nivel local fiind în creștere cu 30% față de perioada similară a anului trecut.

Praga, Roma , Milano, Amsterdam și Paris au atras cei mai mulți români amatori de city break-uri în sezonul de toamnă. Aceste destinații cumulează, în prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vândute de Paravion, lunile octombrie și noiembrie fiind preferate de turiști pentru vacanțele de weekend.

Vânzarea de city break-uri a început să crească semnificativ de la sfârșitul lunii august, potrivit agenției. Însă, unii turiști și-au planificat concediile de toamnă cu mult timp în avans, achiziționând pachete încă din primăvară.

city-break-amsterdam

„Românii sunt tot mai dornici să descopere locuri cu o încărcătură culturală bogată. Înclinația către diversitate se reflectă și în topul destinațiilor de city break alese, care se schimbă de la un sezon la altul. Astfel, dacă în toamna anului trecut aveam o cerere crescută pentru Viena , Istanbul , Varșovia sau Munchen, acum au apărut noi destinații în clasament. Doar orașul Amsterdam a ramas în topul preferinţelor turiştilor români şi în acest an, ca şi în 2015”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

250 de euro de persoană pentru un city break

Bugetul mediu alocat de românii care și-au programat city break-uri în această toamnă în Europa se ridică la 250 de euro de persoană și include bilet de avion dus-întors și două nopți de cazare cu mic dejun, la hotel de 3*.

city-break-roma

Pachetele turistice de weekend vâdute în acest sezon au fost achiziționate preponderent de tineri cu vârste până în 35 de ani Aceștia reprezintă 60% din totalul clienților Paravion care au accesat city break-uri. Destinațiile preferate de tineri în toamna lui 2016 au fost, ca și anul trecut, Praga, Amsterdam și Barcelona . Pentru vizitarea lor, clienţii au alocat în medie 300 de euro de persoană, cu 20% mai mult față de 2015. Bugetul include biletul de avion dus-întors și cazare cu mic dejun pentru două nopți, la hoteluri de 3*.

Seniorii se plimbă foarte mult

În schimb, seniorii reprezintă 20% din totalul clienților Paravion amatori de city break-uri şi au optat în această toamnă, cu precădere, pentru destinații ca Viena, Praga și Bruxelles. Bugetul mediu chetuit de turiştii cu vârste de peste 50 ani se ridică, în medie, la 250 de euro de persoană, faţă de 300 euro, în toamna lui 2015. Bugetul acoperă biletul de avion dus-întors și două nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3*. În ceea ce privește destinațiile preferate de seniori, acestea sunt aproape aceleași ca și în 2015, singura noutate din top fiind capitala Belgiei, care a înlocuit orașul Munchen.

Facebook Comments
0