137 de km din Via Transilvanica, inaugurați la Putna

137 de km din Via Transilvanica, inaugurați la Putna


0
20

Cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica au fost inauguraţi la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj de 1.000 de kilometri.

Iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uşeriu, a spus că Via Transilvanica a fost lansată pe 12 iunie 2018, iar traseul, pe lângă scopul turistic, reprezintă un drum de pelerinaj şi o modalitate de a te regăsi spiritual sau emoţional. 

Drumul de pelerinaj Via Transilvanica pleacă de la Mănăstirea Putna, iar fiecare când va porni pe acest traseu va primi şi binecuvântarea stareţului mănăstirii. 

Alin Uşeriu a precizat că, potrivit estimărilor, în maximum zece ani, pe acest drum vor trece 200.000 de oameni pe an. 

Prezent la eveniment, fratele lui Alin, Tibi Uşeriu, alergător de anduranţă şi ultramaratonist, ambasador al acestui proiect, a spus că-l va promova cu toate ocaziile şi se gândeşte să alerge pe acest traseu. 

Via Transilvanica este cel mai nou proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, cuprinde 1.000 de kilometri de la Putna la Drobeta-Turnu Severin şi va străbate zece judeţe – Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin. 

Potrivit lui Alin Uşeriu, conceptul s-a născut în urma unor iniţiative similare din alte ţări, cum ar fi Camino de Santiago în Spania sau Pacific Trail în America de Nord.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply