10 soluții să îți faci un concediu pe datorie fără griji

10 soluții să îți faci un concediu pe datorie fără griji


0

10 soluții practice pentru planificarea unui concediu pe datorie fără prea multe griji. 

  1. Cei din generația Millenial cheltuiesc în medie 1180 de euro pe vacanța de vară, însă cei mai mulți nu au 1000 de euro puși deoparte, potrivit unui studiu internațional. Așa că pleacă în concediu… pe datorie. Pentru a nu ajunge în această situație, indiferent de destinația aleasă, economisește din timp. Preferabil pune deoparte o sumă de bani în fiecare lună, asta chiar de când te-ai întors din vacanța anterioară. 
  2. Pentru a te asigura că nu rămâi fără bani sau chiar cu datorii în urma unei vacanțe, cea mai importantă regulă este să îți faci un buget dedicat, pe care să îl planifici cât mai devreme cu putință.
  3. Ia în calcul toate cheltuielile când alegi destinația: biletul de avion, asigurarea de călătorie, cazare, hrană, transport, distracție, cadouri și cheltuieli care pot interveni. O regulă simplă pentru a face asta este să estimezi cât înseamnă aceste “costuri ascunse”, apoi să adaugi 10% – 15% din aceasta la suma obținută.
  4. Uită-te cu atenție la toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie. Poți să apelezi direct la agenții de turism sau să găsești pe internet o vacanță sub prețul pieței. Dacă vrei un concediu mai accesibil, optează pentru unul în afara sezonului.
  5. Dacă alegi să zbori cu avionul, accesează site-urile consacrate pentru a compara prețul biletelor pe același traseu pentru a afla ofertele mai multor companii. “Vânează” ofertele speciale. Important este și să îți rezervi devreme biletele pentru a găsi cele mai bune prețuri.
  6. Cei mai mulți bani cheltuiți în vacanță se duc pe mâncare. Prin urmare, este important să afli din timp care sunt restaurantele din jurul stațiunii, unde se poate mânca ieftin, care sunt prețurile obișnuite pentru mâncare în locul respectiv. Dacă pentru tine contează mai mult cazarea decât mâncarea, ia asta în calcul.
  7. Alege cardul potrivit pentru vacanță (pentru a face rezervările și pentru a-l folosi în regiunea sau țara în care călătorești), costurile unui concediu pot scădea cu 9%. În plus, un card îți oferă mai multă protecție decât numerarul.
  8. Fă-ți bagajele cu atenție, pentru a evita creșterea cheltuielilor odată ajuns la destinație. Obiectele de uz personal tind să fie mai scumpe în zonele turistice, așa că nu le uita. Dacă zbori cu avionul, informează-te care sunt tarifele pentru bagajele puse la cală și care este greutatea acceptată pentru cele de mână. Cântărește bagajele și verifică-le numărul. Cursele low-cost practică tarife suplimentare pentru toate aceste detalii.
  9. Fă alegerile dificile înainte să treci la shopping. Vacanțele vin la pachet cu tendința de a cheltui prea mult. Dacă vrei produse de la anumiți retaileri dintr-o anumită destinație, selectează-le înainte de a pleca și folosește-te de shopping-ul online pentru a evita cumpărăturile făcute pe moment sau din vitrinele magazinelor de vacanță. Dacă mergi în vacanță cu familia, poți opta pentru un buget de cumpărături per persoană. Apoi alege o zi destinată shopping-ului și du-te cu o listă de cumpărături specifice pentru fiecare.
  10. Nu uita de cadouri! Îți trebuie o listă cu numărul de suveniruri pe care le vei da cadou prietenilor sau familiei. Ai șanse să poți negocia un preț mai redus dacă le cumperi pe toate din același loc.

Stresul indus de statul non-stop cu ochii pe portofel poate strica orice vacanță. De aceea, e important s-o planifici cu ceva vreme înainte. Astfel, nu vei ceda impulsului de a cumpăra mai mult decât îți permiți și de a rămâne cu datorii care îți produc daune asupra veniturilor, economiilor și chiar asupra următoarei vacanțe. Mai mult, un concediu plănuit din timp înseamnă și un concediu mai ieftin, deci mai multe economii”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonator al programului Școala de bani.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply