10 mâncăruri dubioase sub 100 de lei pe care le pot încerca românii

10 mâncăruri dubioase sub 100 de lei pe care le pot încerca românii


0

Dacă ești atras de experimente culinare, foodpanda.ro a întocmit o listă cu 10 mâncăruri dubioase, care îți vor testa simțurile. Preparatele costă mai puțin de 100 de lei, pentru două persoane, ca să le poți încerca, alături de partenerul de viață sau de un prieten, fără să îți destabilizezi bugetul.

10-mancaruri-inedite-pui-de-balta-gan-bian

Pentru mulți români, broaștele nu pot fi incluse în meniul lor, nici măcar de curiozitate. Însă, dacă nu faci parte din această categorie, poți opta pentru puii de baltă Gan-Bian, făcuți cu ardei iute, ceapă verde, morcov, usturoi și vin, la 38,9 lei porția. Comanda poate fi completată cu un desert, la prețul de 10,9 lei de persoană, format dintr-un mix de fructe prăjite (ananas, banană, măr și lămâie).

Dacă până acum te gândeai că țuica nu ar putea avea vreo utilitate în mâncare, restaurantele chinezești de pe foodpanda demonstrează contrariul. Printre preparatele excentrice pe care le poți găsi în meniurile lor se numără aripioarele cu țuică chinezească și amestec de condimente chinezești. O porție costă 26 de lei, astfel că poți adăuga și garnitura preferată, dar și un desert, ca să te poți bucura de o cină completă în doi, cu mai puțin de 100 de lei.

10-mancaruri-dubioase-ciorba-de-pleurotus

Ciorba de pleurotus poate fi, de asemenea, inclusă în lista preparatelor excentrice pe care să le încerci. Această mâncare conține și caju, usturoi, gogoșari murați, oțet bio, morcov, sare roz de Himalaya, piper și apă alcalină. Ciorba surprinde nu doar datorită combinației de ingrediente, ci și pentru că este pregătită de un restaurant cu profil raw-vegan. Prețul pentru o porție este de 15 lei.

 

Dacă nu reușești să îți potolești foamea doar cu ciorba de pleurotus, poți adăuga în comandă brânzică de caju, făcută și cu fulgi de drojdie, ceapă verde, mărar, busuioc, lămâie și salată, sau icre de cânepă, preparate din semințele plantei, caju, sfeclă, lămâie, fulgi de drojdie inactivă și mirodenii. Oricare dintre cele două mâncăruri se regăsesc pe foodpanda la 15 lei porția.

Când vrei să comanzi pizza, te gândești imediat dacă vrei să optezi pentru un blat subțire sau pufos, bine rumenit în cuptor. Însă, restaurantele cu profil raw-vegan au reinventat renumitul preparat italian, prin eliminarea preparării termice și adăugarea unor ingrediente inedite, cum sunt brânzica de caju, făina de in, semințele de floarea-soarelui, hrișca, roșiile deshidratate și mierea. Prețul unei porții de pizza raw-vegan este de 19 lei.

Astfel, cu 98 de lei poți avea parte de o cină raw-vegan în doi, cu trei mâncăruri inedite.

10-mancaruri-dubioase-icre-de-arici-de-mare

Dacă ești atras de bucătăria japoneză, poți încerca, cu 28 de lei de persoană, icre de arici de mare sau  icre de pește zburător, pe care le poți comanda de la același restaurant listat pe platformă cu 23 lei. La desert te poți delecta cu înghețată prăjită cu topping, disponibilă la prețul de 18 lei porția.

10-mancaruri-dubioase-icre-de-peste-zburator

Facebook Comments
0

Leave a Reply